Вршац

Постављен камен темељац за изградњу фабрике за производњу пластике

СВЕ У СКЛАДУ СА СВЕТСКИМ СТАНДАРДИМА

• Република Србија помогла је ову инвестицију са 1.839.000 евра, а локална самоуправа пружила је подршку у изради планско техничке документације
• Комплекс би требало да почне са радом најкасније почетком 2025. године, а планирано је запошљење 113 радника

Данас је у индустријској зони Технолошки парк у Вршцу, свечано положен камен темељац за изградњу Комплекса за производњу производа од пластике „IMG MANUFACTURING DOO„, део чешке групације „IMG BOHEMIA“ из Плане на Лужњици.     Церемонији свечаног полагања камена темељца присуствовали су градоначелница Вршца Драгана Митровић, директор компаније „IMG BOHEMIA“ Michal Grusz и амбасадoр Чешке Републике у Србији њ.е. Tomaš KuchtaРеализација ове инвестиције, укупне вредности 15 милиона евра, предвиђена је у три фазе. Данас је отпочела прва фаза изградње, вредности 5 милиона евра чији је завршетак, као и почетак рада фабрике и производног процеса, предвиђен за октобар 2022. године. Друга фаза планирана је за 2023. док ће трећа фаза бити реализована током 2024. године, обе појединачне вредности по пет милиона евра. Република Србија помогла је ову инвестицију са 1.839.000 евра, а локална самоуправа пружила је подршку у изради планско техничке документације.
Комплекс би требало да почне са радом у пуном капацитету најкасније од 2025. године и планирано је запошљавање 113 радника. Објекти ће се простирати на површини од око 6.000 квадратних метара, изграђени на парцели од 13.520 квадратних метара, чије је ограђивање и инфраструктурно опремање у току.

Најпре је предвиђена изградња комплекса за производњу производа од пластике – екструдиране плоче и производња пластичних резервоара. У осталим фазама изградиће се погони за производњу пластичних делова за аутомобиле, камионе и аутобусе. Поред саме зграде биће изграђене припадајуће саобраћајнице, платои, паркинзи за путничка возила, пешачке површине и саобраћајни прикључак на постојећу јавну саобраћајницу, као и два помоћна објекта у виду противпожарног резервоара са црпном станицом и трафо станица.

Фабрика је пројектована од стране вршачке фирме „Бироплус“ у складу са свим светским стандардима, без емисије загађења и било каквог негативног утицаја на животну средину. Испоштовани су сви еколошки стандарди, а цео комплекс је испројектован као високо енергетски ефикасан.

Пројекат „Град Вршац – грађанин као кључни актер градске локалне самоуправе“ суфинансира Град Вршац.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.