ВИШЕСТРУКИ ЕФЕКТИ... учесници „Дечје еко баште“ по завршетку успешног посла

Падина

Акција Јужнобанатског управног округа „Дечја еко башта“

ОСНОВЦИ ПОСАДИЛИ 50 СТАБАЛА

Поред еколошког значаја, дрво симболише у свакој култури живот и зато је важно да негујемо позитиван однос према природи, посебно код најмлађих – истакла је Марина Томан, начелница Јужнобанатског управног округа

Данас је у Падини спроведена друга акција „Дечја еко башта“, у организацији Јужнобанатског управног округа, а у сарадњи са ученицима 7. разреда Основне школе „Маршал Тито“.

Ученици, у друштву са својим наставницима, и уз логистичку подршку Добровољног ватрогасног друштва и радника месног јавно-комуналног предузећа, посадили су 50 стабала дуда, акације и елодије, све у близини трим стазе у Падини, што самој акцији даје додатни значај.

Прошле године смо ову кацију спровели у Панчеву са извишаћима, а ове године са нама су ученици седмог разреда Основне школе у Падини. Драго нам је што су се одазвали позиву и драго нам је што је успела сарадња са Општином Ковачица, Месном заједницом Падина и Основном школом. Поред еколошког значаја, дрво симболише у свакој култури живот и зато је важно да негујемо позитиван однос према природи, посебно код најмлађих“ истакла је Марина Томан, начелница Јужнобанатског управног округа.

Сличног мишљења била је и Маријана Мелиш, помоћница председника Општине Ковачица, оцењујући акцију изузетно успешном, лепом и корисном, јер је се њоме подиже еколошка свест и унапређује здравији живот.

(Фото: ЕPA)