СВОЈ НА СВОМЕ... Предраг Стојадинов

Предраг Стојадинов, директор ЈКП “Младост” Панчево

НА УСЛУЗИ И СПОРТИСТИМА И РЕКРЕАТИВЦИМА

•Адекватни објекти основ су сваког успеха у спорту, а значе и рекреативцима • Ускоро балон хала преко отвореног базена у Панчеву, а у плану је и цикломотел, нови терени, стазе, нове справе…

ПАНЧЕВАЧКО ЈКП “Младост”  недавно је добило “новог – старог” директора. Предраг Стојадинов, успешни спортиста и вишегодишњи руководилац у “Младости”, после три године, поново се нашао на челу овог предузећа које газдује спортским објектима у овом граду.

    – Да би се дошло до врхунских резултата у спорту, потребно је много улагања, али инфраструктура, ипак, представља основ без којег не би било спорта, ни оног врхунског ни рекреативног. ЈКП “Младост” се бави одржавањем спортских објеката, спорт је у природи тог нашег посла и ми се трудимо да будемо на услузи како спортистима тако и рекреативцима, свим грађанима Панчева – каже директор “Младости”. Као неко ко је читав живот у спорту, ко је прошао пут од успешног каратисте до тренера и селектора, овакво наглашавање значаја адекватних спортских објеката за развој сваког спортисте, али и рекреативаца, не треба даље објашњавати. Стојадинов каже да ЈКП на чијем је челу увек излази у сусрет и свим спортским клубовима, али и грађанима, посебно онима којима бављење спортом представља потребу због здравственог стања, а подсећа да се већ годинама одржава и школа пливања за ученике других разреда панчевачких основних школа. А како он каже, све то не би било могуће без подршке локалне самоуправе и Спортског савеза Панчева. – Са Градом постоји одлична сарадња. Наша улога јесте да обезбедимо адекватне услове за бављење спортом у граду, а чињеница да 90 посто нашег функционисања финансијски подржава Град Панчево говори да локална власт има слуха за нас и за такав наш рад.

ОБЈЕКТИ

ЈКП “Младост” се бави одржавањем спортских објеката у Панчеву. Ту спадају сви отворени објекти на Спортском центру “Младост” као и терени око Спортског центра “Стрелиште”. На Стрелишту се налази и Хала спортова као и отворени и затворени базен. Као још један објекат важан за Панчево је и Градски стадион за који је тренутно у току процес враћања у власништво Града Панчева. Поред тога, ту су и центар за развој спорта, теретане, спа центар…

    Начин на који Град помаже јесте управо улагање у спортске објекте којима управља “Младост”. Тренутно је актуелна изградња два мултифункцијска терена поред Хале спортова и, како каже наш саговорник, Панчевци ће тиме добити један тартански и један бетонски терен за рукомет, одбојку и кошарку што ће, поред терена са вештачком травом, који је донирао Фудбалски савез Србије, значајно побољшати услове за бављење овим спортовима, посебно када се постави и адекватна расвета, што је такође у плановима “Младости” за наредни период.     Директор Стојадинов каже да се тренутно ради на постављању балон хале на отвореном базену, што је добра вест за Панчевце који се рекреативно баве пливањем.

    – Ову балон халу, која ће омогућити коришћење отвореног базена који је олимпијских димензија и током зиме, моћи ће да користе спортисти, тако да неће више морати због својих тренинга да траже адекватне услове у неким другим срединама. А како ће се тиме растеретити затворени базен, и за грађане рекреативце ће бити више слободних термина – каже Стојадинов, и додаје да су радови већ почели и да ће нова балон хала бити у функцији већ у децембру.

    Што се тиче базена, у “Младости” а уз подршку Града планирају и изградњу цикломотела на месту поред отвореног базена где се накада налазио ресторан. Како каже директор Стојадинов, иако име овог објекта наговештава да би се у њему смештали бициклисти који пролазе кроз Панчево, он би имао све потребне садржаје за смештај свих спортиста који се нађу у овом граду.

ДИРЕКТОР

  Предраг Стојадинов је један до најуспешнијих панчевачких спортиста. Освајач је златних медаља на Европском и Светском првенству у каратеу, а доказао се и као тренер и селектор. Спортски је директор карате репрезентације Србије. Стојадинов је марта ове године постављен за вршиоца дужности директора ЈКП ”Младост”, а недавно је на конкурсу  изабран за директора. На тој функцији је већ био, и то од 2010 до 2012. године.

   – Оно што планирамо за следећу годину је да ревитализујемо тартанску стазу за трчање на Спортском центру “Младост” као и да новим справама освежимо теретану која ради у оквиру овог центра. А како се решени проблеми са документацијом за Халу спортова, како је она прешла у власништво Града који ју је нама дао на управљање и како је добила употребну дозволу, што се тренутно ради и за објекат базена, сад можемо озбиљније да радимо на њој, тако да планирамо да урадимо неопходну вентилацију за шта би средства обезбедили од међународних донација – наводи планове директор ЈКП “Младост” за наредни период. Како он каже, највећи проблем овог предузећа јесу управо објекти који су времешни и који тиме захтевају више пажње. Као једну од већих инвестиција којима је побољшано њихово функционисање, он наводи и недавне радове на инсталацији грејања на базенској подстаници коју је финансирала Дирекција за изградњу и уређење, односно Град  Панчево.

И. Владан