Конститутивна седница Скупштине града Вршца

ДРАГАНА МИТРОВИЋ НОВА ГРАДОНАЧЕЛНИЦА

•За председника Скупштине града изабран Јовица Заркула, који је на тој функцији био и у прошлом сазиву

САМО неколико месеци пошто је повратио статус града, Вршац је добио и прву жену градоначелницу, откако је 1817. године стекао статус слободног краљевског града.

У наредне четири године на челу овог града биће Драгана Митровић, одборница Српске напредне странке, док ће функцију заменика градоначелника обављати Александар Бата Ђорђевић, председник градског одбора те странке у Вршцу.

Председник Градске скупштине остаје  и надаље Јовица Заркула, лидер Покрета ВРЕР.

За њихов избор гласало је свих 20 одборника Српске напредне странке и седам одборника Покрета „Вршачка регија, европска регија“, који заједно чине владајућу већину у градском парламенту, који има 45 одборника.

Заменик председника Скупштине биће напредњак Ненад Барош. На функцији генералног секретара биће Снежана Костић, а заменика Бранислава Лучић.

На истом заседању, одборници су  гласовима владајуће већине изабрали и нове чланове извршне власти.

ГРАДОНАЧЕЛНИЦА

Нова градоначелница Вршца Драгана Митровић рођена је 1982. године. По занимању је дипломирана правница, а пре него што ће постати прва жена на челу града Вршца била је запослена у Пореској управи. На изборној листи „Александар Вучић – Србија побеђује“ била је на трећој позицији.

У новом сазиву Градског већа биће 11 већника, од којих чак пет дама: Маријана Голомејић, Татјана Николић, Наташа Ћирић, Јулкица Митрашиновић и Наташа Чонић, и шест мушкараца:  Владимир Бајић, Славиша Максимовић, Милош Васић, Дејан Сантрач, Милош Ђокић  и др Иван Јосић.

Иако је било наговештаја да ће бивши градоначелник Чедомир Живковић бити именован за градског менаџера, на овој, конститутивној седници Скупштине града, то се није догодило.

Наспрам 26 одборника владајуће коалиције, у скупштинским клупама седеће 18 одборника опозиције: седам социјалиста, шест одборника ГГ „За бољи Вршац“, троје демократа и два одборника са листе „Доста је било – Саша Радуловић“.