УЛИЦЕ ЈОНАШУ, ХАЛУПОВОЈ И ХРИЈЕШИКУ – МАШКУ

•После оставке Јана Паула, нови заменик председника Општине Мирјана Костић

•Промене и у Општинском већу • Јудит Каланка из Дебељаче нова одборница

МАРТОВСКА седница Скупштине општине Ковачица, којој је председавао Зоран Саванов, председник, протекла је у кадровском „освежавању“ по разним нивоима локалне самоуправе, као и усвајању иницијативе за промену назива неколико ковачичких.
Пошто је почетком марта поднео оставку, функције заменика председника Општине разрешен је Јан Паул из Падине, а на његово место именована је Мирјана Костић из Црепаје, да би за нову одборницу била изабрана, такође Црепајка, Јудит Каланка.

До промена је дошло и у саставу Општинског већа. Уместо разрешених Душана
Бабињца из Ковачице и Љубомира Милошева из Црепаје, за нове чланове Општинског већа изабран су Андрија Динић из Ковачице и Илија Матејић из Црепаје.
Приликом оба гласања, из сале су били одсутни чланови одборничких група
Демократске странке и Лиге социјалдемократа Војводине.
Одборници су именовали и нове чланове Изборне комисије, чији ће председник бити Живојин Матејић из Црепаје, а заменик председника Зденко Сокол из Ковачице.

До кадровских промена дошло је и на директорским местима, као и у надзорним и школским одборима. Нови директори домова културе у Самошу и Црепаји су Јелена Трајковић, односно Никола Косовац.

Нови чланови надзорних одбора ЈКП „Елан“ из Ковачице и ЈКП „Наш стан“ из Самоша су Александар Жјак , односно Дарио Бијељанин, док су за нове чланове школских одбора ОШ „Маршал Тито“ у Падини изабрани Игор Главач и Јанко Коларика, а ОШ „Млада поколења“ у Ковачици Виерослава Валовец, Слађана Милошевић и Сања Бојковић. Без иједног гласа против усвојена је иницијатива о промени назива неких улица. Тако ће, после окончања процедуралних питања, становници улице ЈНА, до укрштања са улицом Маршала Тита, убудуће живети у Улици Мартина Јонаша, а они од Улице Маршала Тита до до краја Улице ЈНА, ка Панчеву, у Улици Зузане Халупове. Сви становници Улице Патриса Лумуббе ускоро ће морати да мењају личну карту да би у њој пре кућног броја писало Улица Томаша Хријешика – Машка.