Алибунар

Зорана Братић, председница општине, у посети Дому здравља

УДРУЖЕНИМ СНАГАМА ДО ЈОШ БОЉИХ РЕЗУЛТАТА

Председница општине Алибунар Зорана Братић посетила је Дом здравља “Алибунар” и  сви 109 запослених поклонила радне униформе и кломпе, као и зимск јакне за раднике хитне помоћи, возаче и техничаре.

Директор Дома здравља “Алибунар” др Валентин Ардељан, захваљујући председници на пригодним даровима и сталној помоћи како би здравствене услуге биле на што вишем нивоу и што приступачније, истакао је да су запослени последњи пут заштитну опрему добили 2015. године, а да је, имајући у виду актуелну ситуацију са коронавирусом, опрема дошла у правом тренутку.

После уручивања поклона, Зорана Братић је, заједно са др Миром Павловић Ковачевић, чланицом Општинског већа општине Алибунар задуженом за здравство и Сањом Жебељан, начелницом Општинске управе Алибунар, разговарала са начелницима свих служби Дома здравља.

“Удруженим снагама морамо се борити да сваки пацијент добије адекватну здравствену услугу, буде збринут и из ових просторија изађе сигуран у то да су ту лекари и медицинске сестре који се на најбољи начин брину о његовом здрављу. Здравствени систем целе Србије је на испиту и ја верујем да је наш Дом здравља заиста добро одговорио на овај изазов. Општина Алибунар ће и у наредном периоду настојати да помаже Дом здравља колико год буде било могућности и надам се да ћемо још више поспешити и унапредити нашу сарадњу, како бисмо заједничким снагама успели да превазиђемо проблеме и нашим суграђанима пружимо најквалитетнију здравствену заштиту и бригу о њиховом здрављу”, рекла је Братић, истичући да се поноси радом Дома здравља и свих запослених, посебно у овим тешким данима.

Поред заштитне опреме која је данас уручена запосленима, Општина Алибунар је средствима из свог буџета финансирала и сређивање просторија Службе хитне помоћи, ковид амбуланте и вакциналног пункта, све у згради Дома здравља “Алибунар”.