ИЗУЗЕТНО ПРИЗНАЊЕ... Мирослав Петровић (Фото: Старт 013)

Пландиште

Значајно признање за Културни центар „Вук Караџић“ Пландиште

ИНСТИТУЦИЈА ОД ПОСЕБНОГ ЗНАЧАЈА

• Национални савет Македонаца  општине Пландиште прогласио је КОЦ „Вук Караџић“ за институцију од посебног значаја за македонску националну заједницу

Национални савет македонске националне мањине на својој редовној седници, одржаној 9. марта 2021. године, усвојио је одлуку да се Културно-образовни центар “Вук Караџић” Пландиште прогласи за институцију од посебног значаја за македонску националну заједницу.

„Ова одлука је велико признање како за нашу институцију, локалну самоуправу, тако и за све грађане Општине Пландиште. Ово признање је велика награда за све који раде на очувању културе, заједништва и слоге свих националности које живе на територији наше општине. Обзиром да смо једина општина која има званично пет службених језика у употреби и данас краси мултинационалности, награде и признања оваквог типа служе на понос, обзиром да се културни центар Вук Караџић труди да кроз реализацију својих годишњих програма и пројеката развија поштовање међу свим припадницима националних мањина и активно ради на очувању културе и традиције на нашим просторима“, истакао је Мирослав Петровић, директор Културно- образовног центра Мирослав Петровић.

(Према: еВршац)