САМО ДА... неодговорни грађани схвате смисао целе акције

Вршац – Марковац

Завршен први део великог посла у вршачком селу Марковац

ДИВЉА ДЕПОНИЈА ПРЕТВОРЕНА У ПАРК

• У перспективи биће ту и клупе за одмор, као и садржају за рекреацију мештана свих узраста – истакао је Славиша Максимовић, члан Градског већа

Савет Месне заједнице Марковац, у сарадњи са Градом Вршцем и Шумском уравом Вршац, завршио је са реализацијом изузетно зачајног пројекта. Дивља депонија у овом насељеном месту, која је била легло змија и пацова, као и свакакво отпада, што је резултат понашања неодговорних грађана,  претворена је, ни мање ни више него  у парк.

Парцела је сада  потпуно санирана и овај простор је претворен из дивље депоније у зелену површину, тако што је уз помоћ механизације Шумске управе Вршац урађена култивација земљишта, а ангажовањем самих мештана Марковца посађено је преко 100 садница тополе.  Поред тога, урађено је и крчење самониклог шибља и другог растиња у непосредној близини санираног терена.
„На овом месту у будућности планирамо да поставимо и клупе као и друге садржаје за забаву и одмор свих генерација у нашем селу. Желимо овим примером да подстакнемо друга насељена места да поведу више рачуна о својој животној средини.  Захваљујем се мештанима на несебичној подршци и учешћу у овој акцији. Већ у току ове године ћемо још интензивније радити на озелењавању и уређењу насељених места града Вршца, а Град ће наставити са уклањањем и санацијом дивљих депонија по насељеним местима. На Месној заједници и свим мештанима Марковца је сада  да овај простор очувају, а један од начина су свакако акције овакве и сличне врсте,  чувајмо наш град и простор који нас окружује“ – изјавио је приликом обиласка терена, члан Градског већа за рурални развој Славиша Максимовић.

(Фото: Прот. Вршац)