У СУСРЕТ ПОТРЕБАМА ГРАЂАНА... Милош Марков са сарадницима на гробљу у Баранди

Баранда

Завршни радови на изградњи капеле

РАДНИ И НОВЕМБАР И ДЕЦЕМБАР

• Поред изградње капеле у Баранди, ради се и на опремању капеле у Сакулама, а следи и асфалтирање улица у овим местима, као и изградња дечјег игралишта у Опову, теретане на отвореном у Баранди… тако да нас очекује радни новембар и децембар, и ја се томе радујем – рекао је Милош Марков, председник Општине Опово

Један од бројних „мини пројеката“, како каже Милош Марков, председник Општине Опово,  које реализује локална самоуправа ове општине, је и изградња капеле у Баранди.

Најављујући да ће капела бити у функцији за око месец дана, Марков је још рекао:

„Са својим сарадницима из кабинета обишао сам радове на завршетку изградње капеле у Баранди. То је нешто што је започето пре извесног времена, међутим, стало се и ми смо сада решили да из наших буџетских средстава издвојимо недостајући потребан износ и да завршимо капелу. Разговарали и са извођачима радова, рок је 30 радних дана да капела буде функционална, да има кров, спољну фасаду и све оно што је неопходно у унутрашњости како би капела могла да буде стављена у функцију“.

Осим ових радова, председник Марков је најавио и реализацију још неколико мањих пројеката до краја године:

-Осим завршетка изградње и опремања капеле у Баранди, имамо још доста мини пројеката које ћемо радити из средстава локалне самоуправе. Паралелно са овим пројектом радимо на пројекту опремања капеле у Сакулама, јер желимо да тај сегмент нашег друштвеног живота буде функционалан и да грађани имају квалитетну услугу када им је потребна.

Сем тога имамо још доста квалитетних малих пројеката и искористио бих прилику да поменем само неке које ћемо радити у наредном периоду. То су почетак асфалтирања улица у Баранди и Сакулама, затим крпљење ударних рупа на територији целе општине, имаћемо реконструкцију терена спортско-рекреативног центра, желимо да их освежимо, поправимо и доведемо у ред за наредну сезону, имаћемо изградњу дечијег игралишта у Опову и теретане на отвореном у Баранди. Добар део ових пројеката се финансира из средстава општинског буџета, али и из екстерних извора финансирања, тако да нас очекује радни новембар и децембар и ја се томе радујем радујем – рекао је Милош Марков.

У друштву са предсдником општине били су и Небојша Ковачевић, заменик председника, Горан Дивљачки, члан Општинског већа и Момчило Вујчин, председник Савета Месне заједнице Баранда.

(Фото: Глас Опова)

Пројекат „Општина Опово – будућност која се огледа у огледалу времена садашњег“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.