ОБОСТРАНО ЗАДОВОЉСТВО... значајан посао је завршен, следе нови пројекти

Сефкерин

Уз помоћ Општине Опово завршен пројекат СПЦ

НА ОПШТУ КОРИСТ И УГЛЕД СЕЛА

• Пројекат обнове ограде око цркве Светог архангела Гаврила, у износу од 300.000 динара,  суфинансирала је Општина Опово, после конкурса за помоћ верским заједницама

Председник Општине Опово Милош Марков и покрајински посланик Предраг Гинцуљ, посетили су Сефкерин и тамошњу цркву Светог архангела Гаврила, око које су завршени радови на изградњи новее ограде око дела порте ове цркве.

Средствима у износу од 300.000 динара суфинасирала је локална самоуправа општине Опово, а после спроведеног конкурса за финансирање пројеката црквених заједница у општини.

Да подсетимо, Општина је пре неколико месеци помогла и сређивање ентеријера жупског двора католичке цркве у Опову, а следи и сређивање фасаде, што говори о континуираној помоћи локалне самоуправе свим верским заједницама.

О ономе шта је и како је урађено, госте је упознао протонамесник Жељко Милованов, који је изражавајући захвалност локалној самоуправи што је суфинасирала обнову ограде порте цркве Светог архангела Гаврила, истакао да  „локална самоуправа континуирано помаже пројекте Српске православне црквене општине у Сефкерину и ми се трудимо да што год радимо буде на општу корист и углед нашег села“.

Иначе, у оквиру овог пројекта урађено је и 70 метара зида и коване ограде, а укупна вредност радова износила је око милион динара.

Покрајински посланик Предраг Гинцуљ, изражавајући задовољство реализованим пројектом, најавио је и нови пројекат у Сефкерину, а то је изградња мини пич терена.

„Покрајински секретаријат за спорт и омладину финансирао је са 2,5 милиона динара, а остатак средстава дала је Општина Опово.

Поред тога могу да најавим да ћемо на пролеће урадити трибине на рукометном терену, наставићемо са изградњом бехатон стаза у парку, затим и неке захтевније пројекте, као што је реновирање Дома културе и вероватно пројекат капеле“, рекао је Гинцуљ.

(Фото: Глас Опова)

Пројекат „Општина Опово – будућност која се огледа у огледалу времена садашњег“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.