Пуштена у рад Сабирна гасна станица „Тилва“ И ОПШТИНА БЕЛА ЦРКВА, НАПОКОН!

Бела Црква

Пуштена у рад Сабирна гасна станица „Тилва“

И ОПШТИНА БЕЛА ЦРКВА, НАПОКОН!

• Пуштањем у рад гасне станице завршена је гасификација и последње општине у Војводини

 

Свечаним пуштањем у рад Сабирне гасне станице „Тилва“, завршена је гасификација и последње општине у Војводини – општине Бела Црква. Овом чину присуствовали су Виолета Симић, председница општине и Душан Бајатовић, генерални директор „Србијагаса“, који су заједничким „снагама“ пустили у рад гасовод високог, средњег и ниског притиска, у укупној дужини од 175,2 километра. Изградњом гасовода, чија вредност радова износи 13,8 милиона евра, омогућиће се редовно снабдевање гасом индустријских потрошача, као и потенцијалних 7.300 домаћинстава.

Као што је председник Републике Србије Александар Вучић обећао, ево свечано пуштамо у погон Сабирну станицу Тилва – ГМРС Бела Црква, високог капацитета. Пројекат је у потпуности завршен. Бела Црква заиста има велике развојне потенцијале, како индустријске тако и туристичке, а гасификација ће томе само допринети”, рекао је Бајатовић.

Виолета Симић, председница Општине Бела Црква, истичући велики значај завршетка овог капиталног посла, пре свега због привредног развоја општине и изградње нових производних погона у индустријској зони, рекла је и ово:

Данас је велики дан за Белу Цркву. Дуго смо чекали на гас. Али, сада су се стекли сви услови за долазак нових инвеститора и за отварање нових радих места. Један од главних захтева инвеститора је био управо гас, као најјефтинији енергент, тако да сада имамо потпуно инфраструктурно и комунално опремање индустријске зоне. Надам се да ће нови инвеститори препознати општину Бела Црква као добро место за улагање и изградњу нових производних погона. Значајно је и у еколошком смислу, због индивидуалних потрошача, односно домаћинстава, у циљу смањења емисије штетних гасова, посебно у току грејне сезоне”.

Дуго смо чекали завршетак овог капиталног пројекта, који много значи, како привредном и туристичком развоју Беле Цркве, тако и подизању еколошког и животног стандарда грађана”, рекао је Марјан Алексић, председник Скупштине општине Бела Црква, захваљујући се посебно председнику Србије Александру Вучићу што се заложио да и Бела Црква напокон добије гас.

Осим Беле Цркве, гасификацијом су обухваћена и насеља Банатска Паланка, Банатска Суботица, Врачев Гај, Гребенац, Добричево, Дупљаја, Јасеново, Кајтасово, Калуђерово, Крушчица, Кусић, Црвена Црква, Чешко Село и Стара Паланка.

Пројекат „Општина Бела Црква – грађанин у функцији актера општинске локалне самоуправе“ суфинансира Општина Бела Црква.