И ЗА ЈЕДНЕ И ЗА ДРУГЕ... нови излед ковид амбуланте

Бела Црква

Завршени радови на изолацији ковид амбуланте Дома здравља

ТО ЈЕ САДА ДРУГА ПРИЧА

• Знатно побољшани услови за пријем грађана  са сумњом на ковид-19, али и сигурност свих осталих пацијената

Средствима из општинског буџета, локална самоуправа Беле Цркве је финансирала радове на изолацији ковид амбуланте белоцркванског Дома здравља. Вредност инвестиције износила је 420.000  динара и цео посао је завршен за неколико радних дана, тако да сада сви пацијенти који долазе у ову амбуланту  са сумњом на корона вирус имају знатно повољније услове док чекају на пријем код лекара. Али и не само они.

То је потврдила и Виолета Симић, прдседница општине, истичући да су успешно завршеним послом побољшани услови за пријем, прегледе и дијагностику пацијената са сумњом на ковид-19. али је и „истовремено подигнут ново заштите осталих пацијената који у Дом здравља долазе с другим здравственим тегобама“.

„Сада  у Ковид амбуланти постоји чекаоница и сви први прегледи се обављају по прописаној процедури. Потпуном и квалитетном изолацијом спроводи се мера заштите осталих пацијената и на тај начин је елиминисан ризик од ширења инфекције ковидом-19“, казала је Виолета Симић, захваљујући се свим здравственим радницима на њиховој преданој борби против корона вируса, али и свим грађанима који поштују мере превентивне заштите.

Др Слађана Лацмановић, директорка Дома здравља, захваљујући се локланој самоуправи на континуираној и свесрдној подршци, истакла је да је „изолација ковид амбуланте од изузетног значаја, јер у великој мери побољшава збрињавање пацијената, као и здравствену заштиту и пружање услуга свим пацијентима који долазе у наш Дом здравља“.

(Фото: БЦ Инфо)

Пројекат „Општина Бела Црква – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира Општина Бела Црква.