НЕ СЛУЧАЈНО... Маја Витман, гтрадска менаџерка

Панчево

Завршен први део друге фазе радова на уређењу централног градског језгра

ГРАЂАНИ СУ ДОБИЛИ ПАРК КАКАВ ЗАСЛУЖУЈУ

• Преуређени градски парк својим изгледом не заостаје за централним трговима европских и светских градова – каже Маја Витман, градска менаџерка

Данас је завршен први део друге фазе радова на уређењу централног градској језгра. Изведени су радови на реконструкцији и доградњи водоводне, фекалне и канализационе инфрастуктуре, уређење зелених површина, замена уличне расвете, реконструкција постојећег мобилијара и уградња новог.

Овим поводом Маја Витман, градска менаџерка, објаснила је шта је до сада урађено у склопу овог пројекта:

– Велико ми је задовољство да смо са данашњим даном успешно завршили део уређења централног градског шеталишта, на задовољство свих наших грађана који сада имају парк какав и заслужују, а што није рађено у претходних 40 година, тако да наш парк изгледом не заостаје за централним трговима европских и светских градова. За ову локацију све нас заједно везују лепе успомене и посебне емоције.

Одговорном политиком локалне самоуправе и пре свега бригом о нашим суграђанима, али и самом изгледу града, успешно смо завршили први део друге фазе уређења нашег шеталишта. Водили смо рачуна да објединимо све потребе и захтеве који су били на уређењу и по питању захтева и по питању самих инсталација. Решили смо низ проблема који се односе на хаварије водоводне мреже, али и реконструисали фекалну и доградили атмосферску канализацију. Овим путем оживљавамо центар града. Некада су се сва битна дешавања спроводила управо на овом месту, разне манифестације, прве шетње, изласци, дружења.

НЕМА ШТА… све похвале онима који су ово осмислили и урадили

Намера нам је да са образовним установама и спортским клубовима и удружењима која делују у граду, али и у насељеним местима отворимо овај простор тако да они могу да планирају своје активности у будућности и овде. Овим радовима нам је такође било јако важно да урадимо додатно озелењавање зелених површина и за сада је посађено нешто више од двадесет садница, украсног жбуња и велики број цветних засада. Управо за ове потребе смо додали два нова хидранта са поп-ап прскалицама које ће омогућити додатно наводњавање зелених површина.

Желимо да атрактивним изгледом и богатим садржајем који ће уједно анимирати и власнике објеката који послују или можда држе објекте затворене и запуштене, подстакнемо да уреде фасаде, отворе врата својих објеката са неком новом понудом како би оживели градско језгро. Радове на уређењу подземних инсталација такође смо искористили и за уређење паркинг места, што до сада нисмо имали прилику да управо у овом делу града имамо и могућост паркинг места за потребе лица са инвалидитетом. Сада смо по законским регулативама створили и ту могућност, тако да ће сви они који долазе због разних потреба у Градску управу имати обезбеђен паркинг на овом месту.

Оно што за даље могу да кажем је да смо ушли у завршну фазу радова шеталишта у Његошевј улици. Надамо се да ће нам време ићи у прилог и да ћемо успешно завршити радове до краја године – обећава Маја Витман, градска менаџерка.

(Према: Градски сајт)

Пројекат „Град Панчево – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира(о) Град Панчево