Панчево

Новембарска награда Општој болници Панчево

ОВЕ ГОДИНЕ  ДИЛЕМЕ НИЈЕ БИЛО

• Више него заслужено признање свим запосленима у Општој болници

Ове године, жири за доделу Новембарске награде Града Панчева није имао тежак задатак. У конкуренцији 16 предложених кандидата за престижно признање које се додељује поводом Дана Града Панчева, 8. новембра, дана када су, пре 102 године, јединице српске војске ушле у слободно Панчево, није било дилеме.

Овогодишњи лауреат је панчевачка Општа болница, која је у првом и другом налету корона вируса поднела велики терет и била једна од најуспешнијих ковид болница у Србији. Заслуге за то несумњиво сносе сви запослени у овој болници, од хигијеничарки до медицинских сестара и лекара, на челу са директором др Слободаном Овуком, који свој део посла, онај најтежи, организаторски и стручни, обавио на врхунском нивоу.

Сем тога, ове године завршена је и реконструкција Интерног одељења, које је сређено и споља и изнутра, али и опремљено најквалитетнијим апаратима и уређајима која данас постоје на тржишту медицинске опреме за најзахтевније потребе.

Ако не буде неких непредвиђених ситуација, оних које су вези са трећим таласом корона вируса, награда Града Панчева директору Опште болнице биће уручена на Дан града, на свечаној седници Скупштине града у сали Културног центра.

Пројекат „Град Панчево – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира(о) Град Панчево