ЛЕПО, НЕМА ШТА... Милош Марков са сарадницима и представницима извођача радова (Фото: Глас Опова)

Опово

Завршен пројекат изградње зелене пијаце, извршена примопредаја радова

СВЕ ПО СВИМ ЕВРОПСКИМ СТАНДАРДИМА

Мислим да је пијаца направљена апсолутно по мери грађана Опова, има све садржаје која једна савремена пијаца у једном оваквом месту треба да има у погледу исправности, санитарних услова и свих осталих европских стандарда – истакла је Весна Ракоњац, из Јединице за имплементацију пројекта

Зелену пијацу у Опову, изграђену по свим европским стандардима, јуче су извођачи радова и званично „предали у руке“ представницима локалне самоуправе, Милошу Маркову, председнику општине и Анкици Јожики, начелници Општинске управе, на даље управљање.

Значајан пројекат финансиран је заједничким средствима Министарства државне управе и Општине Опово, а њиме је руководио Раде Цветановић, руководилац Одељења за узбанизама, који је је, изражавајући задовољство квалититем урађених радова, рекао:

Извршена је примопредаја радова, потписан је записник о примопредаји и следи употребна дозвола. На зеленој пијаци у Опову налази се 18 отворених тезги, шест локала и четири затворене тезге за пијачну продају. Ми смо као локална самоуправа веома задовољни реализацијом пројекта, радови су изведени квалитетно, а комисија за технички преглед већ је дала позитивно мишљење. Сама пијаца и комплетна изградња вршена је по европским стандардима са свим доказним анализама и атестима за сваки део објекта који је изграђен“ – напоменуо је Цветановић.

Сличног мишљења је и Весна Ракоњац, из Јединице за имплементацију пројеката, која је ангажована од стране Министарства државне управе и локалне самоуправе за спровођење и реализацију изградње зелене пијаце у Опову:

Мислим да је пијаца направљена апсолутно по мери грађана Опова, има све садржаје која једна савремена пијаца у једном оваквом месту треба да има у погледу исправности, санитарних услова и свих осталих европских стандарда. Осим отвореног имамо и затворени део пијаце са локалима са могућношћу да се у будућности направи и млечна и месна пијаца или било каква врста продаје која захтева затворене санитарне услове за одређене врсте производа. Надам се да ће овде моћи, како грађани Опова, тако и осталих општина и околине, да набаве домаће производе директно од произвођача на извору где се ти производи праве“ – истакла је Весна Ракоњац, захваљујући се представницима Општине на конструктивној сарадњи како би се успешно „релаизовао оавко леп објекат.“