СЛЕДИ ОПШТИНСКИ КОНКУРС, ПА... локална самоуправа се нада добром одзиву грађана

Пландиште

Завршен конкурс, почиње реализација програма енергетске санације кућа и станова

ЗНАЧАЈАН КОРАК КА ЕНЕРГЕТСКОЈ ЕФИКАСНОСТИ

• У наредном периоду Општина ће расписати конкурс са детаљним условима и правилима како да заинтересовани грађани добију опредељена средства, рекао је Душан Ћурчић, заменик председника Општине Пландиште

У згради Градске управе у Краљеву, 25. јуна,  свечано је потписан Уговор о суфинансирању програма енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова које спроводи Општина Пландиште. У свечаном чину потписивања уговора, у име Општине Пландиште, учествовао је Душан Ћурчић,  заменик председника Општине Пландиште.

На основу спроведеног Јавног позива за доделу средстава за финансирање Програма енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова, Општина Пландиште је, као носилац програма, конкурисала код надлежног Министарства за рударство и енергетику и овом приликим потписали смо Уговор о суфинансирању програма који је од изузетне важности за унапређење пројекта енергетске ефикасности.

„Додељена средства представљају наменски трансфер које се користе за тачно дефинисане радове и пројекте како би грађанима општине Пландиште ставили на располагање средства и на тај начин помогли енергетску санацију објеката. У наредном периоду биће расписан конкурс са детаљним условима и правилима који ће грађани морати да испуне како би добили опредељена средства“, изјавио је Душан Ћурчић, заменик председника Општине Пландиште.

Ћурчић је, при том,  истакао и да је релизација оваквих пројеката показатељ одлучне и смерне политике коју води председник Републике Србије Александар Вучић и представници локалне самоуправе у Пландишту, са циљем да свим грађанима наше општине ставе на располагање новчана средства обезбеђена конкурсом, која ће грађани општине Пландиште искористити за санацију својих породичних кућа, станова и стамбених зграда.

Пројекат „Општина Пландиште – грађанин у функцији главног актера локалне самоуправе општине“ суфинансира Општина Пландиште.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.