УСПЕШНИ ТРИО... све је спремно, фешта може да почне...

Бела Црква

Успешна промоција Беле Цркве на Сајму туризма у Београду

ЈЕЗЕРА, КАРНЕВАЛ, МАЖОРЕТКИЊЕ, ФАШАНКЕ…

• Општа је оцена да је Бела Црква на овом сајму изузетно успешно представљена, кроз специфично истицање свих оних брендова по којима је ова општина позната широм региона

На недавно одржаном Београдском сајму туризма, иначе, највећој манифестацији овога типа у региону, свој посебан штанд, као већ неколико година уназад, има је у Туристичка организација општине Бела Црква.

О томе шта су туристички посленици ове општине понудили посетиоцима овог изузетно посећеног и популарноиг Сајма туризма, разговарали смо са в. директора ТООБЦ Новицом Јовановићем.

Директор Јовановић је, најпре, истакао да је општа оцена да је Бела Црква на овом сајму изузетно успешно представљена, кроз специфично истицање свих оних брендова по којима је ова општина позната широм региона.

А ОНДА… стижу посетиоци који су имали шта да чују и виде

-Представили смо најпривлачније туристичке потенцијале Беле Цркве, као што су Белоцркванска језера, и то уз ваучере за субвенционисани нодмор у Србији, затим, Белоцрквански карневал, са његовим заштитним знаком, Белоцркванским мажореткињама, јединственим промотеркама ове изузетно посећене манифестације – каже директор Јовановић, додајући да је на специфичан начин представљена и могућност активног одмора у Белој Цркви, као што су пешачење, вожња бициклом, авантуре на рекама, посебно на Нери, јединој правој планинској реци у Војводини, све то кроз водичке туре за све оне који свој боравак у Белој Цркви желе да обогате додатним садржајима.

На Сајму су представљења и разна удружења из општине Бела Црква, пре свега удружења жена. тако су се на њима својствен начин и ове године представиле „Вредне руке Беле Цркве“, а по први пут и Удружење жена „Јасеновчанке“ из Јасенова, које су бројним посетиоцима приказале своје оригиналне ручне радове, специјалне сувенире, али и гастрономске специјалитете из свог окружења.

А КРАЈЕМ ЈУНА… Белоцркванске мажореткиње као белоцрквански бренд

-Са нама су ове године били и рониоци КПА „Бела Црква“, који су презентовали своје досадашње успехе, као и могућности роњења на Белоцркванским језерима, било самостално или уз њихову обуку, каже Јовановић, подсећајући да је за сајамским штандом представљена и манифестација „Lakes & dance“, на којој се успешно спаја латино плес са чарима лета и језера, уз могућност обуке за све заинтересоване за такву врсту уживања.

Од манифестација које су од посебног значаја за општину Бела Црква, Јовановић помиње и недавно завршене Фашанке у Гребенцу. Гребенчани, иначе, фашанке спремају деценијама уназад, у време „белих поклада“, а по угледу на карневале који су у Белој Цркви организовани још 1828. године, а посебно од 1911. па све до Другог светског рата.

Фашанке у Гребенцу, са својим традиционалним маскама и са експонатима који имају увек неку шаљиву поруку, део су традиције румунске културне баштине, а по свој форми све више представљају „зимску варијанту“ Белоцркванског карневала, који се одржава крајем јуна.

УСКОРО НИШ, ПА… Новица Јовановић, в. д. директора ТООБЦ

-У наредном периоду очекују нас нове промоције Беле Цркве, а све у циљу што боље посећености наше општине. Најпре,  Сајам у Нишу, затим,  промоција Туристичке организације Србије у Темишвару, потом учешће у промоцијама Туристичке организације Војводине у региону, па, биће посла, свакако, јер Бела Црква има неисцрпне, али још увек недовољно искоришћене туристичке потенцијале за разне категорије посетилаца, којих има све више, али увек може и још више – напомиње в. д. директора Туристичке организације општине Бела Црква Новица Јовановић.

 

СиБ

(Фото: ТООБЦ)

Пројекат „Општина Бела Црква – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира Општина Бела Црква.