Уздин

Удружење жена „Бакице“  обележиле Ивањдан и Национални дан румунске кошуље

ОНЕ СУ ПОНОС, НЕ САМО УЗДИНА

• Свечаности је присуствовала и Марина Томан, начелница Јужнобанатског управног округа, која је истакла да су „Бакице“ понос, не само Уздина, већ и целе Војводине

Након што су им освештане нове просторије, које су добиле на коришћење од локалне самоуправе Општине Ковачица, уздинско Удружење жена „Бакице“ обележиле су, 24. јуна,  Ивањдан, али и румунски празник, Национални дан румунске кошуље.

Свечаности је присуствовала и Марина Томан, начелница Јужнобанатског управног округа, у обраћању „Бакицама“ је истакла да су оне  понос не само  Уздина, већ и целе Војводине.

Петар Вишњички, заменик председника Општине Ковачица, је посебно напоменуо да значај очувања традиције и културе свог народа, а уздинске „Бакице“ то раде изванредно и на свој специфичан начин.

Рад Удружења жена  „Бакица“ подржан је  и од стране Националног савета Румунске националне мањине, чији је председник Данијел Магду истакао да рад „Бакица“ казује да румунска култура, традиција и обичаји на овим просторима имају своју будућност.

Ана Бојер, председница Удружења жена „Бакице“  захвалила је свима који су помогли да „Бакице“ добију ове просторије на коришћење и да их уреде и да ће оне то знати да цене и, на свој начин, узврате.

(Фото: Ковачица Инфо)

Пројекат „Општина Ковачица – будућност у огледалу времена садашњег“ суфинансира Општина Ковачица
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.