Успех, нема шта, за понос...

Бечеј

Запажен успех панчевачког „Олимпа“ на пливачком митингу „Бечејска звезда“

НЕМА ШТА, НА ПРАВОМ ПУТУ ДО ОЛИМПА

• У конкуренцији 229 пливача и пливачица, ПК „Олимп“ освојио је десет медаља, шест сребрних и четири бронзане
• Најуспешнија „олимпијка“, на путу до Олимпа, била је Ирина Аломеровић, која је исвојила три сребрне медаље

На Међународном пливачком митингу „Бечејска звезда“, млади чланови и чланице панчевачког Пливачког клуба „Олимп“ постигли су изузетан успех.

У конкуренцији 229 пливача и пливачица, из укупно 20 клубова из Србије, Румуније и Босне и Херцеговине, 11 „олимпијаца“ из Панчева вратили су се са 10 медаља, шест сребрних и четири бронзане.

… али следи 19. новембар…

У категорији старијих кадета (2008. годиште) Милија Станојевић је, у тркама на 100 метара мешовитим и 200 метара слободним стилом, освојио две бронзане медаље, док је Тања Гудељ (2009. годиште) освојила две сребрне медаље, и то у тркама 100 метара леђним и 100 метара мешовитим стилом, а Сања Иванов се у трци на 100 метара прсним стилом окитила бронзом.

У категорији млађих кадеткиња (2012. годиште), Уна Ресановић је у трци на 110 метара прсно освојила сребро, а у трци на 100 метара леђно – бронзу.

Међу старијим пиониркама, Ирина Аломеровић је наступала у три трке на сто метара, и то леђним, прсним и мешовитим стилом, и у све три трке била је сребрна, сва три пута иза, за сада, непобедиве Тузланке Зерине Врабац. Али, нема сумње да је Ирина на правом путу до Олимпа.

… и нови изазови

И остали „олимпијци“, Искра Андрић, Милош Смилевски, Алекса Аломеровић, Ђорђе Славковић, Ђорђе Иванов и Лазар Теофиловић, били су успешни и мало им је фалило да се и они оките медаљом, али су у сваком случају показали да су перспективни и да се на њих у будућности може и те како рачунати.

Младе чланове и чланице ПК „Олимп“ већ идућег викенда, на 26. Међународном пливачком митингу „Куп Панчева 2022“, који ће 19. новембра бити одржан на СРЦ „Младост“ , очекују нови изазови и, без сумње, нови успеси.

Пројекат „Град Панчево данас – оно што остаје и сутра“ су/финансирао Град Панчево