Запажен наступ Туристичке организације на Београдском сајму туризма ЈЕЗЕРА, ПА ЈОШ БЕЛОЦРКВАНСКА!

Бела Црква

Запажен наступ Туристичке организације на Београдском сајму туризма

ЈЕЗЕРА, ПА ЈОШ БЕЛОЦРКВАНСКА!

• Посетиоци белоцркванског штанда највише интересовања показали су за презентацију Белоцркванских језера, а затим и за смештајне капацитете око њих

На Београдском сајму туризма, у оквиру заједничког штанда ТО Војводине, туристичку понуду општине Бела Црква успешно је промовисала Туристичка организација ове општине, како кроз бројне непосредне контакте, тако и поделом пригодног штампаног материјала са разноврсним туристичким дестинацијама.

По речима Новице Јовановића, директора Туристичке организације општине Бела Црква, посетиоци белоцркванског штанда највише интересовања показали су за презентацију Белоцркванских језера, а затим и за смештајне капацитете око њих.

Од седам Белоцркванских језера, најпопуларније је оно које је инфраструктурно најприступачније, Градско језеро, а одмах потом и Врачевгајско, Шаранско, као и језеро „Шљункара“. За љубитеље пецања и роњења астрактивна су и Бисерно, Ново и Десно врачевгајско језеро, која нису посебно сређена, али су зато са недирнутом природом око њих, што је и те како атрактивно за праве љубитеље недирнутих природних дражи.

На специфичан и примамљив начин представљене су и разне манифестације које се одржавају у општини Бела Црква, посебно она најпознатија и најпосећенија, а то је „Белоцрквански карневал“, с којим сваке године почиње туристичка сезона у овој јужнобанатској општини, и који је један од најстаријих карневала у Србији, а у друштву најпозантијиј карневала у Европи, као што су Кански, Венецијански и онај у Монте Карлу.

Осим карневала, Бела Црква је позната и по својим фасадама у барокном стилу, двориштима пуним цвећа, по ракији, вину, воћу, али и по изузетној гостољубивости Белоцрквана на сваком кораку.

                                                                 (Фото: БЦ Инфо)