Нови Сад

За спортску халу у Црепаји 120 милиона динара

ОВО ЈЕ САМО ПОЧЕТАК, СЛЕДИ…

• За изградњу велелепне спортске хале, Покрајина даје 60 милона, а исто толико обезбеђује и Општина Ковачица из овогодишњег буџета

Још једна спортска хала ниче и јужном Банату! Наиме, Фонд за капитална улагања АП Војводине доделио је 60 милиона динара за изградњу спортске хале у Црепаји, једног од највећих инфраструктурних пројеката у овом крају. Још 60 милона динара обезбедиће Општина Ковачица из свог, општинског буџета.

Уговор, у име Општине Ковачица потписао је Петар Вишњички, заменик председника Општине Ковачица, а у име Управе за капитална улагања, Недељко Ковачевић, директор Управе. Потписивању овог значајног уговора присуствовао је и  Игор Мировић, председник Покрајинске владе.

Оно што посебно треба истаћи је њињеница да је Општина Ковачица једина од три општине у АП Војводини, која је успела да добија ова и оволика средства.

Иначе, радови на изградњи  спортске хале, која ће бити од пресудног значаја за развој спорта и рекреације, не само у Црепаји, почели су прошле године и настављају се и даље, посебно обезбеђеним новим средствима. Само за рушење старе и нефункционалне хале и постављање нових темеља,  Општина Ковачица је прошле године  издвојила 25 милиона динара.

-Ово је само почетак, у наредном периоду широм Војводине чекају нас значајна инвестициона улагања – изјавио је Игор Мировић, председник Покрајинске владе.