ВРАТИТИ СЈАЈ УЛИЦАМА... Зорана Братић

Интервју

Зорана Братић. в. д. директора ЈКП „Универзал“ Алибунар

ЖЕЛИМ ДА ВИДИМ ОСМЕХЕ НА ЛИЦИМА СУГРАЂАНА

• Садашње руководство општине Алибунар чине разумни и компетентни људи који су спремни да саслушају, помогну и који улажу у комуналну инфраструктуру за добробит садашњих и будућих генерација

 

У другом делу нашег разговора са Селеушанком Зораном Братић, младом и успешном директорком ЈКП „Универзал“, поред информација о раду предузећа на чијем је челу, интересовале су  нас и неке друге теме. Ево како је на та питања, за Старт 013, одговорила наша елоквентна и лепа саговорница (прва страна је прва страна).

   • Шта све „Универзал“ ради, с колико радника и са каквом опремом за ту врсту посла?

-ЈКП “Универзал“  ради у више радних јединица: „Водовод и канализација“, „Чистоћа“, „Погребне услуге“, „Зеленило, пијаце и димничарске услуге“, „Грађевина“, „Пољочуварска служба“. Наравно у предузећу су организоване и заједничке службе: „Рачуноводство“, „Наплата и рекламације“, „Администрација“, „Правна и кадровска служба“, које спроводе, помажу, решавају и документационо прате све оно што радне јединице ураде на терену. Укупан број запослених је 62, а што се опреме тиче,  циљ нам је да је реновирамо, појачамо и модернизујемо. Возни парк ће ускоро појачати камион смећар и два интервентна возила, док алате и ХТЗ опрему набављамо увек, по потреби.

    • Да ли мислите да успевате да одговорите свим потребама које захтева таква врста посла и да ли су грађани задовољни радом „Универзала“?

-Незахвално је да ја кажем колико сам успешна и колико су грађани задовољни. Време ће показати. Знам како је било када сам се прихватила функције, од тада гледам да предузеће напредује. Лично јесам задовољна, али понављам, увек може боље.

     • Шта је то најзначајније што планирате у будућем раду?

-Најзначајније је да успевамо да одговоримо захтевима корисника наших услуга. Грађани не смеју да трпе, то је улога ЈКП-а. С друге стране, морамо покушавати на све начине да предузеће одржимо виталним. Повећати приходе побољшањем наплате, а трошкове, одговорним пословањем, свести на минимум, то је у основи наше пословне политике.

Како оцењујете сарадњу са општинским властима?

  • Већ сам поменула, сарадња је на високом нивоу. Садашње руководство општине Алибунар чине разумни и компетентни људи који су спремни да саслушају, помогну и улажу у комуналну инфраструктуру, колико је год то могуће.

     • Ви сте активни и у политичком животу општине Алибунар. Шта Вас на том плану посебно испуњава задовољством?

-Моја мисија у политици је да својим примером мотивишем и покренем све људе да узму активно учешће у пројектовању и реализацији структурних промена, које ће довести до побољшања свих сфера живота које дотичу све нас, свакога дана. Желим да вратим сјај улицама, парковима, а пре свега желим да кроз залагање за спровођење активне социјалне политике видим осмехе на лицима својих  суграђана.

    • Шта бисте у једној реченици поручили грађанима општине Алибунар?

  • Грађанима општине Алибунар поручујем да сви имамо обавезу да изградимо сигурност и за нас који смо ту, као  и за  генерације које долазе. То није нешто што се оставља у аманет будућности, већ је моћ коју сами градимо радом и редом. Боље сутра се не чека, боље сутра се ствара данас.

ОД СЕЛЕУША ДО…

 Зорана Братић, дипломирана правница из Селеуша („изузетно сам поносна на чињеницу што сам из тог села, са Колоније“,  каже) на функцију в. д. директора ЈКП “Универзал“ именована је 31. јула прошле године. На то место дошла је из Кабинета министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, а пре тога радила је у Кабинету министра одбране, а у Министарство одбране стигла је са функције члана Општинског већа општине Алибунар, задужена  за социјална и здравствена питања.

На прву страну Старта 013 доспела је не само зато је лепа и што је Селеушанка, већ и зато што је својим досадашњим радом показала како се може бити и млад и успешан, и то на најоговорнијим пословима од ширег друштвеног значаја.

С. Батало

Пројекат „Општина Алибунар – локална самоуправа у функцији самоуправе грађана“ суфинансира Општина Алибунар.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове јединице локалне самоуправе која је доделила средства.