Вршац

За Дан „Стерије“ Душан Ковачевић и  „Лари Томпсон, трагедија једне младости“

МАГИЈА СА ДАСАКА КОЈЕ ЖИВОТ ЗНАЧЕ

• Биће то друго постављење познате драме Душана Ковачевића, а након култне представе  „Звездара театра“

Дан Народног позоришта „Стерија“ у Вршцу биће обележен 10. фебруара премијером представе  Душана Ковачевића: „Лари Томпсон, трагедија једне младости“ у режији Душана Петровића.

Ово је, иначе, друго постављање ове драме на сценама у Србији, након култне представе „Звездара театра“, када је представа имала своју праизведбу у режији писца. Редитељ о теми представе каже да након више од сто година, од појаве филма, потом радија и телевизије, говори се о одумирању и нестанку театарске уметности. У данашње време, појавом паралелне стварности у виду друштвених мрежа, ријалитија и бројних садржаја на интернету, положај позоришта делује још угроженије. Упркос свему, театар ипак опстаје, пре свега захваљујући ентузијазму људи који још увек верују у магију која долази са дасака које живот значе, као и јунаци ове необичне трагикомедије.

Сценограф је Софија Лучић, костимограф Сенка Ђорђевић, за дизајн звука ангажован је Владимир Рашковић.

Главне улоге поверене су Милошу Ђуровићу, који тумачи глумца Белог, Тамара Тамчи Тоскић је у улози управнице позоришта Катарине, док  Предраг Грујић игра Стефана Носа. У осталим улогама су  Иван Ђорђевић, Дојна Петровић, Срђан Радивојевић, Вања Радошевић, Младен Вуковић, Соња Радосављевић, Моника Болдовина  и Срђан Марин.