УЗДИН... овде је старт, а циљ се зна: природа и култура

Ковачица

Општина у прекограничном пројекту вредном преко пола милиона евра

ПОВЕЗИВАЊЕ ЉУДИ СА ПРИРОДОМ И КУЛТУРОМ

• Општина Ковачица, не случајно, нашла се у прекограничном пројекту, заједно са једном општином из Румуније, Туристичком организацијом Вршац и Удружењем „Пријатељи Панчева“

Пројекат, назван „Banat Greenway Koridor – Повезивање људи са природом и културом“, подразумева, између осталог,  прављење стаза кроз природу за пешаке и бициклисте, с циљем њиховог повезивања са природом и културним наслеђем поред којег стазе пролазе.

Помоћи савремних информационих технологија посетиоци ће моћи у сваком тренутку да се информишу о местима кроз која пролазе. У општини Ковачица то ће бити на рути која пролази кроз Ковачицу, Падину и Уздин. Општина Ковачица ће у ове сврхе набавити 10 бицикала, који ће свим заинтересованима бити на располагању у центру Уздина.

Сем стаза, у плану је и прављење дечјих игралишта, постављање клупа, као и соларне расвете.

Иначе, пројекат финансира Европска унија кроз програм INTERREG IPA CBS Румунија- Србија и реализује се у оквиру оперативног програма „Атрактивност за одрживи туризам“, а све у циљу развоја локалног туризма и атрактивних туристичких дестинација.

Укупан буџет пројекта је 528.952,20 евра, а IPА суфинансира 85 одсто, а 15 одсто остали учесници на његовој реализацији, која је предвиђена да траје годину дана.

(Фото: Око Инфо)

Пројекат „Општина Ковачица – будућност у огледалу времена садашњег“ суфинансира Општина Ковачица
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.