ГРАЂАНИ СУ ТИ... Виолета Оцокољић

СА НАСЛОВНЕ СТРАНЕ…

Виолета Оцокољић, чланица Привременог органа општине Ковин и народна посланица

НАЈВЕЋИ ПОТЕНЦИЈАЛ ОПШТИНЕ КОВИН СУ – ЉУДИ!

• Задовољна сам чињеницом да је могуће ствари мењати набоље, да је битна иницијативна улога појединца, али да је најбољи ефекат кад се направи добар тим људи који заједно ради на остварењу циља – каже Виолета Оцокољић

У наставку разговора, нашу љубазну и речиту саговорницу, Виолету Оцокољић, којој је у међувремену потврђен мандат народне посланице у Скупштини Републике Србије,  питали смо  и о потенцијалима општине Ковин, посебно онима из њене бранше, туристичким?

-Највећи потенцијал општине Ковин дефинитивно су људи. Одговорни људи који воде општину и препознају потребе грађана, као и грађани који својим креативним идејама и иницијативама подстичу стварање места за живот по мери свих нас. Одличан географски положај, близина ауто-пута, природне сировине, обала Дунава дуга 46 километара, опремљена индустријска зона привлачни су инвеститорима са једне стране, а богатство природним туристичким вредностима интригирају посетиоце и путнике намернике са друге стране. Општина Ковин је по много чему јединствена – имамо два специјална резервата природе – Делиблатску пешчару и Краљевац, јединствену макету тока Дунава на Старом граду, прелепу марину на Дунавцу, развијен сеоски туризам у Скореновцу, православни манастир у Баваништу, бициклистичку руту Еуровело 6, дуж тока Дунава, имамо најбоља места за риболов на целом току Дунава кроз Србију – гајачки рукавац, Слатина код Дубовца, Провала у Плочичком риту, ловиште у Делиблатској пешчари…

НА СВОМ ТЕРЕНУ… на туристичком сајму „Дани Војводине“ у Београду

Има ковинска општина шта да понуди, нема сумње, и са стране онога што је остало од историје и природе, али и са људима који ту живе, у богатству своје мултикултуралности, али и креативном сарадњом општинског руководства и грађана, који су активни део локалне самоуправе, и зато ни резултати скорашњих избора нису случајни. Али да чујемо шта о њима каже Виолета Оцокољић, и грађанка општине Ковин и као члан Привременог органа?

-Наравно да сам  изборним резултатима задовољна, али иза тих резултата стоји озбиљан и напоран рад Општинског одбора и тима људи на челу са председницом ОО СНС Сањом Петровић. Српска напредна странка освојила је 67,32% у општини Ковин на парламентарних изборима, а 65,68% на изборима за одборнике у Скупштини општине Ковин. То је 33 мандата од укупно 45, колико има у СО Ковин. То говори и у ком правцу је усмерено политичко деловање Српске напредне странке протеклих година и колико се времена посвећује комуникацији са грађанима, како би се решавали општи проблеми, али и они који су везани за решавање личних проблема сваког појединца понаособ.

Не можемо да одолимо, а не питамо шта је тo што је  једног географа, туризмолога, пасионираног читаоца светских великана књижевности, привукло да не допусти да се политика бави њом, него она политиком, и то баш у својству члана СНС, не само члана него изузетног активисте на свим пољима којима се политика протеже, у свој својој свеобухватности?

ТО ЈЕ ТАЈ ПУТ

     -Уколико желите неке ствари да мењате, не можете бити неми посматрачи стварности, очекујући да ће се ствари дешавати мимо вашег ангажовања, и то баш онако како сте ви то замислили. То просто није могуће ни у једној области живота, па ни у политици. Морате се ухватити у коштац, и са приликама и са неприликама, како бисте учинили нешто корисно за место у коме живите и конкретно у области којом се бавите. Нисам имала дилему пре осам година, а немам ни сад. Једино Српска напредна странка, на челу са председником Александром Вучићем, води  одговорну државотворну политику, која је почела са јасном визијом стварања модерне и јаке Србије, а наставља са радом на обезбеђивању бољег животног стандарда свих грађана, како повећањем плата и пензија, тако  довођењем страних инвеститора, подстицајем домаћих привредника, модернизацијом путева, школа и болница, јачањем домаће валуте, обезбеђивањем веће финансијске подршке за породице са децом. И грађани, као највећи критичари сваке власти знају да награде рад и пожртвовање, а казне лоше потезе и нерад. Избори су показали шта грађани желе и у будућности. И то посве уверљиво.

Виолета Оцокољић је и народна посланица, што је само потврда свега онога што је до сада радила и урадила за грађане општине Ковин, и у том својству, и са те позиције, каже, „ослушкиваћу потребе грађана, бити с њима у свакодневном контакту, и у сарадњи са општинском локалном самоуправом и извршном влашћу, максимално ћу се трудити за стварање што комфорнијег живота грађана, у сваком погледу“.

ЈЕДНО ОД ПРИЗНАЊА… са тренинга запослених у туризму у Ковачици

При крају смо са кафом, намерно смо успоравали, да будемо искрени, јер разговор са особом каква је Виолета, не само што  прија, него је изузетно подстицајан, па смо желели да нешто чујемо и о ономе што је саставни део сваке политике, а неко баш и неће о томе да прича.

-Задовољна сам чињеницом да је могуће ствари мењати набоље, да је битна иницијативна улога појединца, али да је најбољи ефекат кад се направи добар тим људи који заједно ради на остварењу циља. Изузетно сам поносна на оснивање Фондације за српски народ и отаџбину Српске напредне странке и Академије младих лидера, коју је у протеклих годину дана похађало преко 300 образованих, паметних и способних младих људи, чланова СНС из свих крајева Србије, који су били у прилици да усавршавају своје вештине, проширују знање и упијају искуства врхунских стручњака у различитим областима друштвеног и политичког деловања. Након завршене Академије, заједно са још 40 младих лидера и лидерки, указана ми је част да се нађем на листи Српске напредне странке “Александар Вучић – За нашу децу”, то је та лепша страна политике.

А оно што ми посебно смета у политичком деловању је критика без основа, пласирање лажних вести, “твитер политика” и насиље. Опозиција, нажалост, нема конструктивну критику, већ критикује критике ради, пуштањем лажних вести обмањује народ, а све то чини путем друштвених мрежа, које су заправо и једино средство политичког рада опозиције. Кад све то закаже и кад резултати избора покажу вољу народа, онда почиње хистерија и агресија, која резултира нападима на државне институције, што смо сви имали прилике да видимо и после ових избора – јасна је, а како другачије, наша изузетна саговорница.

И У СПОРТУ… у друштву са репрезентативцима карлинга у Ковину

Ех, нажалост, морамо  разговор да приводимо крају, има Виолета и других обавеза. Али да чујемо још само шта је то што би поручила својим суграђанима у само једној реченици?

    –Наши суграђани могу бити спокојни када су у питању њихови захтеви и потребе јер су нас огромном подршком на свим нивоима обавезали на континуиран рад и наставак реализације заједничких пројеката од важности за бољи живот свих нас – кратко и јасно каже Виолета Оцокољић, чланица Привременог органа општине Ковин и  народна посланица.

Оправдано и заслужено, нема сумње. Није Виолета случајно на насловној страни Старта 013, сликом, а на две средње стране, речима. Не чита она Селимовића и Хесеа тек тако и није она случајно народна посланица.

А то је само почетак њеног лидерског пута!

С. Батало

Пројекат „Знакови поред пута“  суфинансира Општина Ковин.
Ставови изнети у подржаном медијсском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.