УКРАС СВЕТА... брига о деци је брига о будућности друштва

 Панчево

Наставља се акција обиласка школских и предшколских установа

ВАЉАМ, СТВАРАМ, МЕШАМ БОЈЕ…

Желимо да се уверимо у несметан почетак нове „школске“ године, имајући на уму да је пандемија и даље присутна и да мере треба да се поштују – напоменула је мр Татјана Божић, чланица ГВ задужена за образовање, током посете вртићу „Чуперак“ на Стрелишту

 

  У оквиру континуираног праћења рада, али и потреба школских и предшколских установа, чланица Градског већа Панчева, задужена за образовање, мр Татјана Божић, заједно са в. д. директора „Дечје Радости“ Љиљаном Војнов, посетила је вртић „Чуперак“ на Стрелишту.

Циљ обиласка је да се сагледа постојеће стање, као и потребе, како би се благовремено планирале активности за наредни период. Оно што је сада познато, то је да је до краја ове године предвиђена замена паркета и сређивање дворишта.

Желимо да се уверимо о несметаном почетку рада за нову „школску“ годину, имајући на уму да је пандемија и даље присутна и да мере треба да се поштују. Настављамо са обиласцима, сваки вртић је специфичан и има неки посебан стил рада, наравно поштујући прописан план и програм Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, истакла је мр Татјана Божић.

Софија Видановић, главна васпитачица у „Чуперку“, представила је васпитно-образовни план за месец август, у склопу којег ће бити организоване игре и активности у којима ће деца истраживати свет око себе, предмете из своје околине и подстицати развијање маште.

У физичке активности спадају полигон спретности, игре са лоптама, обручевима, ластиш итд. У оквиру ликовног обрађују се теме: „Мешамо боје- шта смо добили?“, „Ваљам стварам- пластелин“ и осликавање темперама и воденим бојама на различитим подлогама. Музичке активности: коришћење сопственог тела као инструмента (пљескање, тапшање, пуцкетање), слушање инструменталне музике, осмишљавање покрета у ритму музике (промена ритма брзо-споро) и игре уз музику: музичке столице, музички ледени деда.

Иначе, овог месеца је вртић „Чуперак“ у стању дежурства, тако да у њему бораве и деца из вртића „Веверица“ , тако да су организоване две јаслене и три обданишне групе, од 3 до 6 година.

                                                                      (Према: ГС)

Пројекат „Град Панчево – грађанин као кључни атер локалне самоуправе града“ су/финансирао Град Панчево