НАЈБОЉИ УВОД... Саша Павлов отвара „Дане Вајферта“

Панчево

Отворена манифестација “Дани Вајферта” у Панчеву

ВАЈФЕРТ МЕЂУ СВОЈИМ ПАНЧЕВЦИМА

У петак, 8. јуна свечано је отворена, четврта по реду, градска манифестација “Дани Вајферта”, која ће ове године трајати три дана, до недеље. Панчевце и госте овога града током тих три дана очекује богат културно-уметнички програм, бројни концерти, као и презентације старих заната, али и традиционалне банатске хране и специјалитета и, наравно, пива, напитка по којем је Панчево некада било најпознатије.

Манифестацију која је посвећена знаменитом Панчевцу Ђорђу Вајферту и свему ономе што је он током свог живота урадио за овај град, свечано је отворио градоначелник Панчева Саша Павлов, који је овом приликом подсетио да је ово најуспешнија градска манифестација, а која је ове године најбољи увод у оно што Панчево ускоро очекује – обележавање три века индустријске производње пива.

Директор Туристичке организације Панчева Никола Стоилковић је навео да ова манифестација сваке године све више расте и да најбоље показује велико срце и гостољубивост овога града, док је градска менаџерка Маја Витман оценила да “Дани Вајферта” имају значају улогу у развијању туризма у граду што је једна од основних идеја стратегије развоја града Панчева.

Пројекат “Панчево – локална самоуправа у форми самоуправе грађана” су/финансирао

Град Панчево