ЗА УСПОМЕНУ... Вуковци из општине Пландиште са председником Општине

Пландиште

 Председник општине примио најбоље ученике основних школа

УЗ ВУКОВУ ДИПЛОМУ И – НАГРАДА

• Од 11 свршених основаца, основно школовање је са свим петицама завршило 12 ученика, од којих је 11 девојчица и само 1 дечак!

У понедељак, 25. јуна, председник Општине Пландиште Јован Репац организовао је свечани пријем за најбоље ученике из све три основне школе општине Пландиште.

Уз уручене дипломе „Вук Караџић“, ученици који у својим ђачким књижицама за осам година школовања имају само петице, добили су и прикладну књигу, као и новчану награду у износу од 8.000 динара.

Председник Репац је честитао ученицима изузетан успех,  пожелевши им да наставе даље школовање по сопственом избору и да успешно заврше и факултетско образовање,  али и да се потом врате у свој родни крај, у своју општину Пландиште.

Након председника Општине, ученицама су на постигнутом успеху честитали и директори њихових  школа, Јасмина Родић Чоловић, Сава Дивљаков и Мирослав Маричић, као и  родитељи награђених ученика.

Ко су то најбољи ученици?

У ОШ „Доситеј Обрадовић“, ове године је осми разред завршио 71 ученик. Њих осам су све разреде завршили са свим петицама. А то су: Даница Вукомановић, Јелена Пејовић, Николина Пејовић, Милица Недимовић, Јована Станисављевић, Анђела Балог, Анастазија Ђокић и Наталија Недимовић Клипа, која је и носилац признања „Ученик генерације“.

У ОШ „Јован Стерија Поповић“, у Великој Греди, осми разред завршило је 25 ученика. Са свим петицама и дипломом „Вук Караџић“ је само Марија Кравић, која је уједно и „Ученик генерације“.

Школа „Јован Јовановић Змај“ , у Хајдучици, имала је ове школске године 15 „осмаша“. Одличних ученика је било десет, али са свим петицама  – њих три: Ања Златковић, Ивана Максимовски и, једини дечак вуковац из целе општине,  Огњен Липтак, који је и носилац признања „Ученик генерације“.

Свечаности су, поред директора основних школа, присуствовали и Михај Микша, члан Општинског већа задужен за образовање, као и просветни инспектор Татјана Ђорђијевска.

(Старт 013)

Пројекат “Пландиште јуче и данас – оно што остаје”  суфинансиран је из буџета Општине Пландиште.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.