Панчево

Успешно завршени инвестициони и ремонтни радови у “ХИП-Петрохемији”

СВЕ ФАБРИКЕ РАДЕ СТАБИЛНО

• Најзначајније реализоване инвестиционе активности за време једномесечног застоја биле су имплементација SCADА система у Електроснабдевању и генерални ремонт екструдера у фабрици ПЕНГ

У ХИП-Петрохемији је успешно покренута производња након једномесечног застоја у оквиру кога су реализовани инвестициони пројекти и обављени ремонтни радови на процесној опреми и безбедносним системима. Након покретања производње у фабрици Етилен, у петак, 23. априла 2021. године, током викенда у фабрикама Полиетилена високе густине (ПЕВГ) и Полетилена ниске густине (ПЕНГ) почела је производња робе намењене продаји на иностраном и домаћем тржишту.

Све петрохемијске фабрике раде стабилно и према оперативном плану производње. Покретање производње у ХИП-Петрохемији протекло је уз поштовање прописаних безбедносних мера и у складу са важећим процедурама компаније и стандардима квалитета заштите радне и животне средине.

“Најзначајније реализоване инвестиционе активности за време једномесечног застоја биле су имплементација SCADА система у Електроснабдевању и генерални ремонт екструдера у фабрици ПЕНГ. Ови пројекти су од изузетног значаја за ХИП-Петрохемију, јер су усмерени на повећање нивоа поузданости и унапређење производње. Током застоја су реализоване ремонтне активности на процесној опреми и безбедносним системима како би био обезбеђен несметани рад петрохемијских постројења у наредном периоду” – истакао је Миша Булајић, извршни директор Функције производње и техничке подршке ХИП-Петрохемије.

Инвестициони и ремонтни радови завршени су у условима ванредних околности услед корона вируса, у складу са мерама Владе Републике Србије и повећаним мерама заштите у компанији, за шта су највише заслужни запослени у ХИП-Петрохемији и извођачи радова ангажовани на овим пословима, каже се у саопштењу Прес службе ХИП-Петрохемије.