БЕНЗИНСКА СТАНИЦА „Прњавор“-Једна од нових НИС-ових бензинска станица у БиХ

Економија

НИС наставио развој малопродајне мреже у региону

ШЕСТ НОВИХ ОБЈЕКАТА У РЕГИОНУ

• Компанија НИС наставила је у 2020. години интензиван развој малопродајне мреже у земљама региона и пустила у рад пет нових објеката у Босни и Херцеговини и један у Румунији

Упркос изазовним околностима на тржишту, насталим услед пандемије COVID-19, у Босни и Херцеговини је у трећем кварталу пуштено у рад пет бензинских станица: Прњавор, Груде, Вељаци, Габела, Дољани. Након почетка рада ових станица за снабдевање горивом, НИС у БиХ руководи мрежом од укупно 42 малопродајна објекта.     Поред тога, у Зеници је отворено ново складиште дизела запремине од три милиона литара. Терминал у Зеници компанији омогућава одлагање додатних количина дизела које се допремају из Рафинерије нафте у Панчеву.

У Румунији је почетком године отворена станица за снабдевање горивом „Отопени“, 19. по реду малопродајни објекат компаније у тој држави.

Пословање у области малопродаје, када је реч о региону, НИС развија и у Бугарској, где поседује укупно 34 станице за снабдевање горивом.

НИС је, такође, водећа малопродајна мрежа у Србији, где поседује више од 300 станица за снабдевање горивом. Компанија на тржишту наступа са два бренда – NIS Petrol и GAZPROM, премијум брендом у овом сегменту.

Станице за снабдевање горивом НИС-а потрошачима у Србији и региону нуде врхунско гориво и услуге, а компанија непрестано ради на унапређењу потрошачког искуства и увођењу иновативних сервиса, каже се у саопштењу Прес службе НИС-а.