МАЛИ ОДМОР... подстицај свима да воде рачуна о изгледу села

Марковац

Успешно споведена викенд акција уређења села

ПРИМЕР КОЈИ ТРЕБА СЛЕДИТИ

• Овакве акције имају за циљ подизање свести становника о заштити животне средине, истакао је Салвиша Максимовић, члан Градског већа Вршца

Становници Марковца успешно су протеклог викенда спровели велику акцију уређења села. У организација Савета МЗ Марковац, мештани су уредили зелене површине, очистили улице и дивље депоније у намери да њихово село изгледа још лепше и уређеније.
Савет МЗ Марковац је захвалио својим мештанима и овом приликом упутио још један апел на све мештане Марковца да смеће одлажу на за то предвиђена места.
„Акција не само да даје лепши и чистији изглед села, већ и подстиче децу да воде рачуна о свом  селу. Много вам хвала на подршци у оваквим акцијама и рачунамо на вас у нашим будућим акцијама“ рекао је Јаблан Лазић, председник савета МЗ Марковац.
Славиша Максимовић, члан Градског већа за рурални развој, посетио је село  Марковац и том приликом обишао вредне Марковчане током спровођења акције.
„Овакве акције имају за циљ подизање свести становника о заштити животне средине. Веома је важно што су мештани и овом приликом уредили простор који је у претходном периоду био дивља депонија, садњом нових стабала тополе, а при том редовно одржавали овај простор што ће сигурно у наредном периоду прерасти у лепо уређен парк. План нам је да ту поставимо клупе и друге садржаје за све генерације. Ово је пример добре праксе сарадње Савета МЗ са својим становницима, које би требало да следе и остале месне заједнице“, истакао је Максимовић.

Пројекат „Град Вршац – грађанин као кључни актер градске локалне самоуправе“ суфинансира Град Вршац.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.