ПАЛАТА „СРБИЈА“... представници Министарства и представници локалних самоуправа

Ковачица

Обезбеђена потребна средства за финансирање услуга геронто домаћица

ЗНАЧАЈНА ПОДРШКА МИНИСТАРСТВА

• Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питање финансираће услуге геронто домаћица са 4.700.000 динара, а преосталих 4.300.000 динара обезбедиће се из општинског буџета

У Палати „Србија“, Тања Бубесков, начелница Општинске управе, потписала је, са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Уговор о наменским трансферима у социјалној заштити, у вредности од 4.700.000 динара.

Трансфером ових средстава, који су, треба напоменути, већи него протеклих година, суфинасираће се услуге социјалне заштите за оне којима је она потребна, конкретно, услуге геронто домаћица.

Иначе, за ову врсту социјалних услуга неопходна су средства у вредности од 9.000.000 динара, тако да ће додатних 4.300.000 динара бити обезбеђено из општинског буџета, што је у складу са принципима активне социјалне политике локалне самоуправе Општине Ковачица.

Овом приликом, од Тање Бубесков смо сазнали и да ће средином маја локална самоуправа на адекватан начин наградити најбоље ученике са територије општине, као и да је Општина обезбедила средства за будуће ђаке прваке, како за њихове ранчеве, тако и за неопходну лектиру.

Пројекат „Општина Ковачица – будућност у огледалу времена садашњег“ суфинансира Општина Ковачица
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.