ПОСЛЕ ВОЋЊАКА - ДВОРИШТЕ... још једна пригодна мотивација и за комшијска удружења

Панчево

Успешна радна акција чланова МО Матице словачке у Војловици

А НА СЛЕДЕЋОЈ РАДНОЈ АКЦИЈИ  – ЖЕНЕ

• После засађене 33 саднице јабуке, чланови Месног одбора Матице словачке  уредили су и двориште, које заједнички користе и пензионери и ловци и голубари

У суботу, 10. априла, у Војловици је Месни одбор Матице словачке организовао радну акцију, која је завршена очишћеним и сређеним двориштем, које Матица  заједнички користе са Удружењем пензионера и Удружењем ловаца и голубара.

Иза четворосатне акције 20 чланова Матице словачке остала је сређена зелена површина, уклоњен коров, покошена трава и однето разноврсно смеће, тамо где му је и место.

Иначе, захваљујући донацији Словачке евангеличке црквене општине у Војловици, почетком ове године  у дворишту овог месног одбора засађене су 33 саднице јабуке. На иницијативу члана Месног одбора Матице словачке и свештеника црквене општине у Војловици Бранислава Кулика, овај воћњак  назван је  „Воћњак Ањичке и Михала Марка“.

„Велико ми је задовољство што су се чланови овог месног одбора одазвали у оволико великом броју, како би заједничким снагама очистили и уредили ово двориште. Почетком године, такође смо организовали акцију сађења садница јабуке.  Желели смо да овај воћњак буде засађен у част некадашњих председника овог месног одбора, који су дуги низ година уложили  велики труд и несебичну љубав у очувању словачког језика, културе и традиције у Војловици. Надамо се да ће ова радна акција и уређено двориште бити и мотивација и нашим комшијама,  удружењима са којима делимо ово двориште, да се и они убудуће укључе у оваква уређења“, истакао је Бранислав Кулик

Следећу радну акцију планирају жене овог месног одбора, како би уредиле етно просторије овог изузетно активног одбора Матице словачке.