И ЗБОГ ПУПИНА... споменик великом научнику у парку испред Народног дома „Махајло Пупин“

Идвор

Место рођења великог Михајла Пупина Идворског добија знатно лепши изглед

И ШУМА И  ШКОЛА И ДРВОРЕДИ И ПЛАЖА И…

• Ради се на свим фронтовима, како би Идвор био оно што треба да буде, и привлачна дестинација за туристе и квалитетно место за живот свих мештана, суграђана великог научника Михајла Пупина Идворског“, каже Светислав Закић, председник Савета МЗ и директор Дома културе

Идвор је једна од посећенијих туристичких дестинација у Јужнобанатском управном округу, али је неодговорним понашањем неких људи остао без шуме, а и запуштен прилаз Тамишу онемогућавао је оне који су навикли да уживају у купању у овој реци поред Идвора.

Међутим, сситуација је почела да се мења. По речима председника Савета Месне заједнице Светислава Закића „ради се на свим фронтовима, како би Идвор био оно што треба да буде, и привлачна дестинација за туристе и квалитетно место за живот својих мештана, суграђана великог научника Михајла Пупина Идворског“.

Прво се почело са обнављањем посечене шуме, тако што је посађено 250 садница тополе и пауловније.  Потом су започети радови на сређивању приобаља реке Тамиш, а остављен је простор и за будућу плажу.

Како каже Светислав Закић, сем озелењавања подручја око Тамиша, биће формиран и дрворед с обе стране пута на улазу у само село, и то све до првих кућа.

Први човек Савета Месне заједнице напомиње и да се ради на сређивању запуштеног Ватрогасног дома. Сређена је кровна конструкција, уређени зидови, тоалети, паркет…

УВЕК У АКЦИЈИ… Светислав Закић, председник Савета МЗ и директор Дома културе

Куповину столова и столица обезбедила је компаније чије је власнипштво ветропарк Ковачица, а све друго је финансирано из буџета Општине Ковачица.

То још увеК није све. Из практичних разлога одрђено је ново место за депонију, урађен бедем ако би се спречиле поплаве, а сем тога, од бедеме па до Тамиша биће најесен засађен дрворед, за шта је већ обезбеђено 360.000 динара.

Није се заборавило ни на најмлађе. Оне који иду у већ дотрајалу основну школу, тако да је пројектно-техничка документација за реконструкцију школе готова, у чему је припомогло и Министарство културе и информисања. Нова, реконструисана школа биће прилагођена мултимедијалној настави.

По речима Светислава Закића, сви послови се раде у заједничкој акцији Месне заједнице, Народног дома „Михајло Пупин“ (Закић, сем што је председник Савета МЗ и директор је Дома културе, у чијем је саставу и Народни дом „Михајло Пупин“), ЈКП „Идвор“ , уз значајну финансијску  и моралну подршку Општине Ковачица.

(Фото: СиБ)

Пројекат „Општина Ковачица – будућност у огледалу времена садашњег“ суфинансира Општина Ковачица
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.