ОПЕТ НА ПОСТОЉУ, САДА НА ВРХУ... Милица Секуловић са златом око врата

Спорт

Успех Панчеваца на Балканском првенству у рвању за пионире и кадете

МИЛИЦИ ЗЛАТО, СТЕФАНУ БРОНЗА

• После сребра и бронзе, Милица Секуловић је ове године стигла и до злата и тиме је, како каже „комплетирала сет медаља“
• После злата, ове године за Стефана Тодосијевића – бронза

На Балканском првенству рвању за пионире и кадете, одржаном у грчком граду Сидорокастро – Серес, од 5. до 7. маја, Србију је представљало и четворо Панчевки и Панчеваца.

Најуспешнија је била Милица Секуловић, чланица РК „Црвена звезда“ , која је, у категорији кадеткиња до 53 килограма, освојила златну медаљу, пошто је финалу, за пола минута, ефектно „туширала“ Гркињу Марију Вандулаки.

Тако је Милица, ученица панчевачке Гимназије „Урош Предић“, после сребра 2021. године и бронзе 2022. године, ове, 2023. године, стигла и до злата.

Панчевац Стефан Тодосијевић, које је се пре две године окитио златом, ове године се морао задовољити бронзаном медаљом, док су Стефанов брат Огњен и Лена Ећимовић, чланови РК „Динамо“, поразима у првим мечевима изгубили прилику да се кроз репесаж боре за медаљу.

Након узбудљиво пута до злата, Милица није крила своје одушевљење:

„Спремала сам се напорно за ово такмичење, очекивала сам медаљу, а прижељкивала злато, јер сам 2021 у Ксантију била сребрна, прошле године у Букурешту бронзана, на овај начин комплетирала сам сет медаља. Ово првенство ми је у склопу припрема за наредна такмичења која ме очекују у јуну и јулу. Искористила бих прилику да се захвалим тренерима Далибору Перовићу и Акош Фабијану на сјајном вођењу кроз све мечеве.“

Тренери женске репрезентације Србије Перовић и Акош Фабијан изјавили су да су задовољни резултатима девојака, јер су у конкуренцији пионирки освојене две медаље и то злато Ивана Гајић, а бронзу Оршја Хаби, док су код кадеткиња, поред Милице, медаље освојили и Ђери Иринго сребрну и Ујхељи Евелин бронзану медаљу.

(Фото: РК Црвена звезда)