Нови Сад

Успех Панчеваца на 17. Међународном сајму образовања „Путокази“

ПУТОКАЗИМА ДО ЗАПАЖЕНИХ РЕЗУЛТАТА

• Признања су, поред Града Панчева, припала и Машинској школи, Гимназији, Музичкој школи, ОШ „Бранко Радичевић“, као и ПУ „Дечја радост“

У хали „Мастер, на Новосадаском сајму, 9. и 10. марта, одржан је 17. Међународни сајам образовања „Путокази“.

Излагачи су представили више од 500 образовних профила, све у циљу помоћи ученицима приликом опредељења за упис у средње и више школе и факултете. Сем тога, „Путокази“ су промовисали и афирмисали образовање од малих ногу, па и доживотно.

Град Панчево је, својим односом према образовању, стекао симпатије стручног жирија, који је посебну диплому и пехар уручио мр Татјани Божић, већници за образовање,  а за  заслуге у подизању квалитета рада васпитно-образовних установа на територији Града.

Сем тога, признања, у виду златних медаља, добили су у три средње и једна основна школа, као и ПУ „Дечја радост“.

Вредна признања припала су Машинској школи „Панчево“, Гимназији „Урош Предић“,  Музичкој школи „Јован Бандур“, Основној школи „Бранко Радичевић“, као и Предшколској установи „Дечја радост“.

Средње школе су признања заслужила захваљујући запаженим резултатима у отварању нових смерова, промоцији дуалног образовања и повећању броја одељења.

ОШ „Бранко Радичевић“  истакла се својим креативном радионицама, по чему је епостала позната широм Србије, а ПУ „Дечја радост“, осим квалитетом рада васпитача и васпитачица, признање је заслужила и кроз имплементацију нових основа програма „Године узлета“.