КАТОЛИЧКА ЦРКВА... Улица Маршала Тита у Јерменовцима

Јерменовци

Уређење каналске мреже у улицама Маршала Тита и Петефи Шандора

КАНАЛИ СЛУЖЕ ЗА ПРОТОК ВОДЕ, А НЕ ЗА…

• Ово је само почетак радова које планирамо да спроводимо у наредном периоду како нам временски услови буду дозвољавали, а према степену угрожености и листама приоритета за санацију – истакао је Јован Репац, председник Општине Пландиште

У складу с спровођењем политике сређивања инфрастуктурне мреже путева у општини Пландиште, у току су радови на сређивању каналске мреже у месту Јерменовцу.

Радови се изводе у улицама Маршала Тита и Петефи Шандора, и то на деловима путева на којима атмосферске падавине у највећој мери угрожавају безбедност саобраћаја и отежавају нормално кретање пешака.

Овим пројектом предвиђено је уређење каналске мреже укупно дужине од 1.714 метара, што ће у великој мери допринети да после сваке веће кише нема вишка воде на саобраћајницама и тротоарима у централним деловима Јерменоваца.

Ево шта је тим поводом рекао Јован Репац, председник Општине Пландиште:

Уређење каналске мреже тренутно се изводе у две најдуже и најпрометније улице у насељу Јерменовци. Одржавање каналских мрежа, прочишћавање и уклањање растиња је од великог значаја за развој и унапређење система одвођења атмосферских вода из канала. Током реализације овог пројекта увидели смо да велики проблем представља несавесно одлагање грана, лишћа и осталог зеленог отпада по каналима, што је проток атмосферских вода значајно отежавало и самим тим долазило је до зачепљења одвода и водопропуста.

У плану је и уређење каналске мреже и у другим насељима на територији Општине Пландиште. Ово је само почетак радова које планирамо да спроводимо у наредном периоду како нам временски услови буду дозвољавали, а према степену угрожености и листама приоритета за санацију.“

Пројекат „Општина Пландиште данас – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Пландиште, а на основу Решења бр. 401-68/2022-II од 29. 4. 2022. године.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.