Панчево

Интернационални карневал у петак и суботу на више локација у граду

ДВА ДАНА КАДА ПАНЧЕВО…

Интернационални карневал у Панчеву је међународна манифестација од великог значаја, не само за Град Панчево, већ и за Републику Србију, јер  представља различите културе и карневалске традиције из целог света. Као највећа улична манифестација и први међународни карневал у Србији (од 2003.године) одржава се у организацији удружења “Пријатељи Панчева“, а под покровитељством Министарства трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије, Покрајинског секретаријата за привреду и туризам АП Војводине и Града Панчева.

Ова манифестација постала је туристичка атракција коју посети више од 100.000 посетилаца, са преко 2.000 учесника из  бројни земаља широм света. Ова манифестација је уцртала  Србију на европску мапу карневала, а као члан Федерације Европских карневалских градова Панчево је Европски карневалски град од 2004.године и као перјаница савременог међународног карневала у Србији, узор је многим карневалима у земљи и региону.

Интернационални карневал у Панчеву одржаће се 15. и 16. јуна 2018. године, на више локација у граду, са разноврсним програмом. Отварање карневалских свечаности традиционално започиње предајом кључева града градоначелника Града Панчева у руке Маестра карневала, што симболично означава да градом владају карневалисти из целог света, добро расположење и пријатељство.

Кулминација догађаја је међународна карневалска поворка кроз центар Панчева, у суботу, 16.јуна, са почетком у 20 часова.

И, оно што је већ познато и разумљиво, сви програми су бесплатни.

Пројекат “Панчево – локална самоуправа у форми самоуправе грађана” су/финансирао Град Панчево