ОВО ЈЕ ТЕК ПОЧЕТАК... „Вредне руке Беле Цркве“ на првој „Крофнијади“

Бела Црква

Удружење жена „Вредне руке Беле Цркве“ презентовале прву „Крофнијаду“

У БЕЛОЈ ЦРКВИ УВЕК НЕШТО НОВО!

• Поносна сам што нам је и ова прва „Крофнијада“, једна од више манифестација које су одржане током овог лета, а посебно што има и хуманитарни карактер – истакла је Виолета Симић, председница општине

У организацији Удружења жена „Вредне руке Беле Цркве“, у сарадњи са Туристичком организацијом и Центром за културу, а под покровитељством Општине Бела Црква, на платоу испред Градске галерије, промовисана је још једна атрактивна манифестација, са недвосмисленим садржајима,  јер јој је име „Крофнијада“.

Многобројни Белоцрквани, али и гости који свој одмор проводе на белоцркванским купалиштима, могли су да уживају у врућим крофнама, а ово је била и јединствена прилика да и остала удружења жена са територије општине Бела Црква прикажу своје ручне радове и кулинарске специјалитете.

„Локална самоуправа је ове године подржала сва удружења жена са територије општине Бела Црква. Поносна сам што нам је и ова прва „Крофнијада“, једна од више манифестација које су одржане током овог лета, а посебно што има и хуманитарни карактер. Потрудили смо да током ове летње сезоне имамо више манифестација у односу на прошле године и на тај начин обогаћујемо туристичку понуду наше општине. Ове године смо радили и на уређењу плажа на Главном и Врачевгајском језеру, урађена је расвета на Видиковцу „Три крста“, чекамо да стигне и панорамски телескоп, све у циљу да наши гости оду задовољни из Беле Цркве“ – напоменула је председница Општине Бела Црква Виолета Симић.

Како кажу из Туристичке организације Бела Црква, циљ ове нове манифестацвије је да се удружења са ових простора представе својим гастрономским специјалитетима, сувенирима и ручним радовима, како би ова манифестација стекла самосталност и била одржавана и наредних година.

Поред такмичарског, ова манифестација је имала и хуманитарни карактер, а у сврху помоћи за лечење Белоцркванке Марине Веселиновић.

(Према: БЦ Инфо)

Пројекат „Општина Бела Црква – грађанин у функцији актера општинске локалне самоуправе“ суфинансира Општина Бела Црква.