А КАД СВЕ БУДЕ ГОТОВО... биће то посве другачији простор, потом следи...

Ковин

У току су нови грађевински радови у Библиотеци „Вук Караџић“

РЕДОМ, ОД ПОТКОВЉА ПА ДО ПРИЗЕМЉА!

  • Након завршетка радова, књижни фонд биће прегледнији и добићемо више места за садашње, али и нове наслове – напомиње Ивана Јованов, директорка библиотеке

У Библиотеци „Вук Караџић“ Ковин у току су нови  грађевинско-занатски радови. После сређивања таванског простора, сада се радови обављају на некадашњем дечјем одељењу у приземљу, које ће овим по завршетку посла  бити потпуно уређено, али и проширено, и то у одељење за одрасле посетиоце.

„Завршетком радова у поткровљу, наша установа добила је додатних око 270мкоје је преуређено у дечје одељење, кутак за тинејџере и  електронску читаоницу. У вези са тим одлучили смо да некадашње дечје одељење у приземљу адаптирамо у одељење за одрасле. На тај начин књижни фонд биће прегледнији и добићемо више места за садашње, али и нове наслове“ – каже  Ивана Јованов, директорка Библиотекe „Вук Караџић“ Ковин.

Радови у овој просторији подразумевају демонтажу постојећег паркета, уградњу шљунка, бетонирање, постављање керамике и кречење зидова и плафона.

Средства у вредности од  308.712 динара издвојена су из општинског буџета. Такође, биће урађена нова расвета и купљене су нове полице за књиге.

У плану је да се наредне године, уколико за то буде  могућности, комплетно реновира и читаоница у приземљу.

Пројекат „Општина Ковин данас – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Ковин.
Ставови изнети у оидржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.