ЦЕНТАР ОПОВА... наткривена зелена пијаца најкасније до средине јануара

Опово

Ново одлагање завршетка радова и отварања зелене пијаце у Опову

КРАЈЊИ РОК  – СРПСКА НОВА ГОДИНА!

  • Ниједан објекат неће бити пуштен у рад без адекватне документације и свих потребних дозвола, док сам ја на овој функцији –  истакао је Милош Марков, председник општине, најављујући отварање пијаце најкасније до средине јануара

Због још једног померања рока почетка рада наткривене зелене пијаџце у Опову, Милош Марков, председник оштине, позвао је на разговор представнике извођача радова, као и представнике Јединице за имплементацију пројекта, која заступа Министарство државне управе и локалне самоуправе.

Тема састанка била је коначан договор о завршетку посла у складу са свим критеријумима из програма Светске банке, која је главни финансијер пројекта и која, пре примопредаје  радова, захтева потпуну транспарентност свих активности и свих актера, од почетка до краја посла.

Ево шта је о томе  рекао Милош Марков, председник општине, након завршетка састанка:

-Састанак је одржан по мојој иницијативи, с обзиром да је до сада два пута анексиран уговор због рокова који су померени, чиме нисам био задовољан.

Након обиласка терена, закључено је да су радови приведени крају, али с обзиром да се ради и по програму Светске банке која је главни финансијер пројекта и с обзиром да они имају своје критеријуме везано за документацију и правдања средстава, што подразумева веома висок ниво поузаданости утрошка и укључивања разних атеста за све појединости које то подразумевају.

У пракси, ангажовани надзор по пројектованом послу тражи атесте од извођача и то је процедура која је разлог за још једно продужење рока. Ми смо покренули процедуру за технички пријем који је неопходан како би објекат на крају добио употребну дозволу, јер ја као председник општине не желим да пустим ни један објекат, нити ће иједан објекат бити пуштен у рад без адекватне документације и свих потребних дозвола, док сам на овој функцији.

Узимајући у обзир висину улагања, обим радова и услове које прописује Светска банка, сматрам да је коректно, да се дозволи још један продужетак рока како би се комплетирала сва документација, обавио технички пријем и објекат отворио најкасније до половине јануара и дао на коришћење грађанима – најавио  је Милош Марков, председник општине.

Пројекат „Општина Опово данас – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.