Панчево

Дечји ансамбл КУД “Станко Пауновић НИС-РНП” ниже признања

ШТА ДРУГО, ЗЛАТО И У ВАЉЕВУ

У понедељак, 21. јуна, у згради Градске управе Града Панчева организован је пријем за чланове дечjег ансамбла КУД “Станко Пауновић НИС-РНП”. Повод је био освајање златне плакете на 12. Смотри дечјих фолклорних ансамбала одржане 17. јуна у Ваљеву.

Младе играче из “Пауновића” угостио је члан Градског већа задужен за област културе Немања Ротар, који их је том приликом поздравио, похвалио њихов труд, као и само културно-уметничко друштво које последњих година осваја све награде у Србији. То је, по његовој оцени, важно и за град, пошто се тиме шири лепа слика о њему.

Дејан Трифуновић, уметнички директор награђеног КУД-а појаснио је да је награда добијена за извођење влашких игара из села Кобушнице и да је то само наставак једне успешне сезоне дечјег ансамбла виших разреда, и у категорији изворног и у категорији кореографисаног фолклора. Он је најавио да ће Панчевци овај ансамбл имати прилике да виде током фестивала “Панчево-град игре” који ће се одржати током августа.

Ковачица

Нови смер у Гимназији „Михајло Пупин“

КОВАЧИЧАНИ ПРВИ У СРБИЈИ

Ковачичка Гимназија „Михајло Пупин“ је прва гимназија у Србији која је од Министарства просвете добила одобрење да отвори смер – електротехничар информационих технологија.

Тако ће од нове школске године, поред два одељења општег смера, који ће имати по 30 ученика, у ковачичкој Гимназији бити о једно одељење од 24 ученика, који ће по завршетку школовања стећи звање  – електротехничар информационих технологија.

По речима Татјане Брткове (у првом реду трећа с десна), в. д. директора Гимназије, отварање новог смера подржала је локална самоуправа, како би се млади што брже оспособили за самостални посао.

Алибунар

Председник општине наградио најбоље ученике

ЗНАЊЕ ЈЕ АДУТ ЗА БУДУЋНОСТ

Предраг Белић, председник општине Алибунар, угостио је најбоље ученике Средње економско-трговинске школе „Доситеј Обрадовић“ из Алибунара  и најбоље ученике свих основних школа са територије општине Алибунар. Председник је том приликом и наградио ученике који су носиоци признања „Ђак генерације“ и носиоци Вукове дипломе за школску 2016/2017. годину.

Ученици који су се истакли изузетним успехом и одличним резултатима током школовања, добили су новчане награде и поклон књиге, као знак пажње и мали подстицај да и даље наставе тако добрим путем којим су кренули.

Председник Белић је честитао ђацима и похвалио њихов напор, труд и истрајност,  и пожелевши им срећу у борби са новим изазовима, нагласио да је знање главни адут за њихову светлију будућност.