А САД СТРЕЛИШТЕ... Маја Витман на „Содари“ на Ивањдан

Панчево

У насељу „Содара“ завршени радови на рехабилитацији коловоза

НОВА ЛИЦА ШЕСТ УЛИЦА

• После више од 50 година извршена је замена дотрајалог асфалта, а сређени су и шахтови и сливници, као и два паркинг простора

У оквиру реализације пројекта јавно-приватног партнерства на реконструкцији улица у Панчеву, у насељу „Содара“, за мање од три недеље рада, завршен је посао на  рехабилитацији коловоза у шест улица:  Дринској, Дунавској, Ибарској, Савској, као и на везама између Савске и Дунавске и Зетске улице. После скидања слоја старог и дотрајалог асфалта, сређени су шахтови и сливници, урађено изравнање и потом постављен први, па завршни слој асфалта. Укупна дужина сређених улица је 1.100 метара, са сређеним коловозом ширине од 6 до 7 метара. Такође,   продужена су и два паркинга, у Ибарској и Савској улици, у укупној дужини од 65 метара и ширини 5 метара.

Градска менаџерка Маја Витман, након завршеног посла, обишла је „Содару“ и том приликом изјавила:

ДУНАВСКА… радови у току

– Град Панчево је током претходних година, анализирајући постојеће стање свих улица у граду и насељеним местима, сагледао километре путева и улица које треба уредити и омогућити грађанима, на првом месту, безбедност свих учесника у саобраћају. Нажалост, вишедеценијска неулагања, већ само кроз текућа одржавања, допринела су да улице у граду буду у прилично лошем стању. Насеље „Содара“ налази се у самом центру града и готово од изградње насеља, сем редовног одржавања, крпљење рупа и текућих поправки, није било значајнијих улагања. У центру насеља „Содара“ налази се и вртић „Пупољак“. Велики број деце и младих родитеља био је посебан подстицај да насеље „Содара“ буде међу првима које је добило нови асфалт. Претходних година на „Содари“ смо уређивали дечја игралишта, обложили мултифункционални терен и направили пешачке стазе, које су биле неопходне за пешачку комуникацију. Грађанима смо обећали да ћемо пројектом јавно-приватног партнерства уредити улице, освежити постојеће и велико нам је задовољство да смо за непуне три недеље комплетно скинули постојећи асфалт, бетонске подлоге и асфалтирали улице.  Радовима смо омогућили и додатних тридесетак паркинг места у Ибарској и Савској улици. Поносни смо да смо од почетка имплементације пројекта ЈПП, септембра месеца прошле године, уредили 70 улица, односно 37 километара асфалта и 3.5 километара нових стаза и паркинга. Вишеструка је оправданост пројекта. Грађани треба да знају ове податке, јер су ово чекали годинама и деценијама и овим темпом ћемо наставити и у наредном периоду“, обећава градска менаџерка.

ДУНАВСКА… радови завршени

Напомињући да се тренутно завршавају и радови на улицама Качарева, Маја Витман је најавила  да од 8. јула почињу радови у МЗ „Стрелиште“, и то у следећим улицама: Мажуранићевој, Лазе Костића, Војислава Илића, Исидоре Секулић са паркингом, Вељка Влаховића са паркинзима, Михаила Петровића Аласа до Ђуре Даничића са паркингом и Вељка Петровића до Ђуре Даничића. Предвиђена дужина трасе на „Стрелишту“  је 2,1 километар.

Пројекат „Град Панчево – грађанин као кључни атер локалне самоуправе града“ су/финансирао Град Панчево