Бела Црква

Два нова теренска возила за Дом здравља „Бела Црква“

У СУСРЕТ ПОТРЕБАМА ГРАЂАНА

• Једно  санитетско возило  опремљено је  за све потребне интервенције на терену, а друго је намењено  пацијентима који се лече хемодијализом

Од пре неколико дана, Дом здравља „Бела Црква“ на располагању има два нова теренска возила, која ће значајно унапредити поступак збрињавања пацијената, али и подићи ниво здравствене заштите и квалитет медицинских услуга ове здравствене установе.

По речима в. д. директора Дома здравља  др Слађане Лацмановић, једно санитетско возило опремљено је за све потребе које санитетско возило може да пружи пацијентима на терену, а друго је намењено онима којима је за лечење неопходна хемодијализа.

-Овим возилима значајно се унапређује здравствена заштита свих грађана на територији општине Бела Црква и због тога посебну захвалност дугујем председнику Србије Александру Вучићу, председнику Покрајинске владе Игору Мировићу, покрајинском секретару за здравство др Зорану Гојковићу, као и локалној самоуправи Општине Бела Црква – истакла је директорка Лацмановић, позивајући при том све суграђане да се редовно одазивају на превентивне прегледе у циљу ефикасније здравствене заштите свих грађана.

Иначе, до сада је у Дому здравља урађени преко 3.400 скрининг прегледа мерења крвног притиска и око 2.000 прегледа којима је мерен ниво шећера у крви пацијената.  Са овим прегледима, и не само тим, наставиће се и даље, како би се на атај начин предупредиле оне болести које се могу превентивно спречити или с успехом лечити.

(Фото: БЦ инфо)

И.Б.

Пројекат „Општина Бела Црква – локална самоуправа у функцији самоуправе грађана“ суфинансира Општина Бела Црква.