COVID -19

У јужном Банату проценат заражених у односу на број тестираних четири пута већи него на нивоу целе Србије

ОД 33 ТЕСТИРАНА – 11 ИНФИЦИРАНИХ!

• Док је у целој Србији, у последња 24 сата, од 3543 тестирана, откривено 260 инфицираних лица, у јужном Банату је, у истом временском периоду, од 33 тестирана, ковид вирусом заражен сваки трећи испитаник

Како је данас саопштено, у Србији је у последња 24 сата откривено нових 260 случајева заразе од корона вируса, што је у односу на број тестираних грађана, а њих је, до сада, било највише – 3543,  нешто више од 7 одсто.

Међутим, у јужном Банату, од 33 тестирана, оних који су  позитивни на вирус Ковид -19, било је чак 11, што је 33 одсто! По три нова случаја забележена су у Алибунару и Ковину, два у Вршцу и по један у Панчеву, Пландишту и Опову, тако да тренутно у Јужнобанатском управном округу има укупно 164 инфицирана лица.

Највише их је у Панчеву – 71, затим у Вршцу – 44 и у Алибунару – 18. У Ковачици, у којој су до сада забележена једина два смртна случаја у јужном Банату, има 10 инфицираних, у Белој Цркви – 8, Ковину – 7, Пландишту – 4 и у Опову -2.

С друге стране, посматрајући цифре из панчевачке ковид болнице, оптимизму, ипак, има места.

Наиме, у тренутно у тој болници на лечењу је 144 пацијента, што је  15 мање него јуче. По речима др Слободана Овуке, директора Опште болнице Панчево, сама два пацијента су на респираторима, што улива наду да је најгори период иза нас.

Иначе, панчевачка ковид болница располаже са 200 кревета и налази се у оквиру Интерног одељења, које је недавно у потпуности рестаурирано и опремљено најсавременијом опремом. Болница тренутно располаже са  16 респиратора, и сви ће они остати у овој болници и након краја битке са корона вирусом.