Ковин

Са седнице Штаба за ванредне ситуације општине Ковин

ПОЧЕТАК НОРМАЛИЗАЦИЈЕ ЖИВОТА

• Са радом почињу зелене пијаце, грађевинци, вулканизери, аутомеханичари, кројачи, али сви они…

На данас одржаној седници Штаба за ванредне ситуације општине Ковин, а у складу са одлукама Владе Србије, донето је више закључака којима се полако нормализује живот грађана, колико је то могуће у условима још увек ванредног стања.

Тако се, уз све превентивне мере заштите, дозвољава рад свим фирмама из области грађевинарства, затим вулканизерима, аутомеханичарима, кројачима, фирмама које се баве хемијским чишћењем, наутиком, затим, школама за обуку возача, као и књижарама, продавцима аутомобила, мотора, бицикала, грађевинског материјала.

Сем тога, са радом настављају и зелене пијаце на територији општине Ковин, уз наредбу ЈКП „Ковински комуналац“ да пре почетка и по завршетку њиховог рада изврше детаљну дезинфекцију тог простора.

На данашњој седници препоручено је свим установама културе чији је оснивач СО Ковин, а које су обуставиле рад после увођења ванредног стања, да од данас, 22. априла, наставе са радом, као и да рад организују уз поштовање свих мере заштите које важе у условима ванредног стања.

Седници је председавала Сања Петровић, председница Привременог органа општине Ковин и командант Штаба за ванредне ситуације.

(Фото: Општински сајт)