Вршац

У децембру три премијерне представе на сцени у „Стерији“

ОД ВЕЧИТИХ ЉУБАВНИКА ДО СУЗА И ЦВЕЋКИ

• Најпре стартује представа „Љубавници су вечити“, потом иду „Сузе Светог Лаврентија“ и уочи Деда Мраза , наступају  „Вуковић и цвећке за Нову годину без грешке“

У Народном позоришту „Стерија“ у Вршцу одржана је конференција за новинаре, на којој  су представљене три нове представе до краја ове године.

Прва премијера, која је заказана за 7. децембра  у 20 сати је „Љубавници су вечити“ у адаптацији и режији Владе Лазића. Реч  је о комедији-водвиљу и то је први овакав жанр, који се поставља на сцену на румунском језику након 20 година од оснивања сцене и сигурни смо да ће бити забавна представа која може да се гледа и без превода, иако ће све представе бити титловане, истичу из „Стерије“.

Глумачки тим чине: Отилија Пескариу, Моника Болдовина, Марибел Попа и Јонел Куђија, а за визуелни идентитет је задужена Софија Лучић.

Након најаве ове премијере, 13. децембра  на сцену ступа екипа представе „Сузе Светог Лаврентија“, по тексту Вршчанина Николе Станишића..

Редитељ Саша Латиновић каже да мисли да је ово можда прва представа на нашим просторима где се изводи један неубичајен жанр, а то је психо-трилер, а читава прича настаје из јунакове усамљености и чежње за љубављу која настаје како из партнерског недостатка, тако и из породицне занемарености.

  • Главне јунаке, који се срећу на Вршачком брегу и које сплет околности доводи до мистериозног завршетка, играју Милош Ђуровић и Јована Божић, а с њима у екипи је и Иван Ђорђевић, рекао је Латиновић.

На крају, најављена је и ауторска представа Бојане Иванов Ђорђевић „Вуковић и цвећке за Нову годину без грешке“, с којом ће, у концепту квиз-питалица, малишани моћи да дочекају Деда Мраза.