Друштво

Донације воде „Јазак“ здравственим установама широм Србије

НИС-ОВА ХУМАНОСТ НА ДЕЛУ

• Подршку здравственим установама у Србији компанија НИС посвећено спроводи од 2009. године, од када је кроз различите донаторске активности у унапређење услова рада здравственог система уложила више од 215 милиона динара

Свесна значаја пружања подршке у наставку борбе против пандемије изазване корона вирусом, као и бриге о здрављу заједнице, компанија НИС донирала је пијаћу воду „Јазак“ здравственим установама широм Србије.

Више од 111 хиљада литара пијаће воде, у вредности од седам милиона динара, НИС је донирао Универзитетском клиничком центру Србије за потребе Ковид болнице у Батајници, Клиничком центру Војводине, Универзитетском клиничком центру Ниш и припадајућој Ковид болници у Крушевцу, као и медицинском особљу ковид одељења КБЦ „Бежанијска коса“. Поред установа специјализованих за лечење пацијената оболелих од Ковид 19, компанија је донирала пијаћу воду и пацијентима који се лече на Институту за онкологију и радиологију Србије.

Подршку здравственим установама у Србији компанија НИС посвећено спроводи од 2009. године, од када је кроз различите донаторске активности у унапређење услова рада здравственог система уложила више од 215 милиона динара.

НИС је током 2020. године упутио донације од око 60 хиљада литара пијаће воде „Јазак“ различитим здравственим установама у земљи, док је услед наставка борбе са епидемијом, у овој години удвостручио количине и укупно донирао више од 122 хиљаде литара воде, каже се у саопштењу Прес службе НИС-а.