ШТО ЗЕЛЕНИЈЕ... зграда локалне самоуправе Општине Бела Црква (Фото: СиБ)

Бела Црква

У акцији „Посади свој хлад“, подељено 100 садница белог јасена

ЗА ЗЕЛЕНИЈУ БЕЛУ ЦРКВУ

• Сем захваљујући друштвено одговорним компанијама, у Белој Цркви акцији се придружио и мештанин   Жива Петровић са 20 садница храста

Као и остале локалне самоуправе, и Општина Бела Црква се са задовољством одазвала акцији друштвено одговорних компанија које су обезбедиле 30.000  стабала за што зеленије окружење општина и градова Србије, а све под слоганом „Посади свој хлад“.

Тако је данас, тачно у подне,  у Градском парку организована  подела 100 садница белог јасена, а сама акција наишла је на значајно интересовање грађана Беле Цркве.

Виолета Симић, председница Општине Бела Црква, акцију „Посади свој хлад“  подржала је, и то са посебним задовољством, истичући значај обнављања дрвореда у Пролетерској и Партизанској улици. подржала је акцију „Посади свој хлад“ и истакла значај обнављања дрвореда платана у Пролетерској и Партизанској улици.

Том приликом је Виолета Симић подсетила да ЈКП „Белоцрквански комуналац“ „тренутно ради на садњи платана у Пролетерској улици“. Председница општине је замолила грађане Беле Цркве да „схвате значај враћања дрвореда платана, који су симбол нашег града,м у првобитно стање, како би заједно тај посао ефикасно урадили и ова улица добила свој некадашњи изглед“.

Треба истаћи да акција „Посади свој хлад“ има изузетан еколошки значај, јер свако зелено дрво је произвођач кисеоника, а климатске промене захтевају правовремену реакцију свих грађана.

Интересантна и похвална чињеница је да се акцији друштвено одговорних компанија прикључио и мештанин Жива Петровић, који је грађанима поклонио 20 садница храста.

Пројекат „Општина Бела Црква – грађанин у функцији актера општинске локалне самоуправе“ суфинансира Општина Бела Црква.