8. МАРТ... Дариан Тапалага не заборавља на своје Локванке за њихов празник

Галерија успешних

Дариан Тапалага, председник Савета Месна заједница Локве
ТУ САМ ГДЕ САМ, ЗБОГ СВОЈИХ ЛОКВАНАЦА!

Основао удружење пензионера, фудбалски клуб, организовао сарадњу са Локванцима из дијаспоре… • Мој циљ је био и остао да испуним и да даље испуњавам жеље и потребе својих суграђана, каже Дариан Тапалага

 

Школовао се у иностранству, где је стекао и оно што се стиче само жељом да се стигне тамо где стижу само упорни и они који никада не посустају. За све то време са носталгијом се сећао година проведених у својим Локвама, прижељкујући да се што пре врати и настави живот у заједници у којој је потекао. И вратио се.

Онда су прошле године одржани избори за Савет Месне заједнице, и Дариан Тапалага је постао председник Савета и започео да остварује своје „иностране“ снове.

И за само 11 месеци, на функцији првог човека села, урадио је више него што је урађено, како сам каже „више него што су претходници урадили за 20 година“.

-Мој циљ је био и остао да испуним и да даље испуњавам жеље и потребе својих суграђана. Планови постоје и подељени су према ступњу ургентности и важности. Иако сам се школовао и живео у иностранству, увек сам осећао повезаност са малом заједницом из које сам потекао и у којој сам одрастао. Мотивацију за рад проналазим у дугогодишњој жељи да утичем позитивно на околности и дешавања у својој заједници – каже Тапалага.

КАПЕЛА… има чак и подно грејање

За само 11 месеци својим радом и односом према њима, задобио је поверење свих удружења, а једно је чак и основао – удружење пензионера, којима је обезбедио и уређену просторију за њихове сусрете и дружења. Основао је и фудбалски клуб, чији је и председник, који окупља 20 младића, који ће се ове сезоне такмичити у Међуопштинској лиги.

А много тога је урађено и на уређењу сеоске инфраструктуре, почев од асфалтирања улица и чишћења одводних канала до сређивања улаза у оба гробља и постављања подног грејања у капели.

ПАРК… прво здрава земља, па трава, па клупе…

-Око нашег села и у самом парку посадили смо 200 стабала, који је сада и много зеленији и много сређенији, уклонили смо све дивље депоније, офарбали стубове за расвету и ставили нове, ЛЕД сијалице, уредили смо дечје игралиште, реновирали улаз у Дом културе, у коме тренутно радимо на сређивању тоалета и кухиње, а онда…

А онда, мало да застанемо па да кажемо да је Тапалага успео да организује Локванце, који су у дијаспори, у Америци и Швајцарској, који нису заборавили одакле су кренули у свет, и који су сакупили милион динара и поклонили свом селу за његово лепше и данас и сутра.

Сада да наставимо где је наш саговорник стао, код онога „а онда…“

-Да, следи нам нови посао на улепшавању нашег парка, а то је садња траве, као и постављање нових клупа и канти за отпатке, потом идемо на сређивање школског терена и за мали фудбал, као и терена за велики фудбал, а онда и асфалтирање центра села, што је посао, за чији успешан завршетак очекујемо помоћ локалне самоуправе наше општине Алибунар – набраја будуће планове Дариан Тапалага, додајући „ништа од овог не бих могао урадити без Српске напредне странке, чији сам члан и поносим се тиме“, истичући да се „мој труд исплатио, на локалним изборима смо ове године добили 65% више гласова него пре четири године“.

Није то случајно, нема сумње.

С. Батало

Пројекат „Општина Алибунар – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира Општина Алибунар.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове јединице локалне самоуправе која је доделила средства.